Αυτό είναι το ξεχασμένο Mini που πουλήθηκε για 44.000 ευρώ

Mini 1275 GT Classic

Ένας κρυμμένος θησαυρός της αυτοκίνησης, που μάζευε σκόνη από το 1990 σε ένα παλιό γκαράζ του Aylesbury της Βρετανίας, αυτό το κίτρινο Mini 1275 GT άγγιξε σε δημοπρασία την αστρονομική τιμή των 44.146 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου και οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν αυτό το Mini, που είχε μείνει για 33 χρόνια να σκουριάζει σε ένα παλιό γκαράζ, για περισσότερα από περίπου 12.000 ευρώ. Όμως, η τελική του τιμή πώλησης ξεπέρασε τις 44 χιλιάδες ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λιλιπούτειο θρυλικό βρετανικό αυτοκίνητο ως εκ θαύματος έμεινε σε καλή κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια. Το μπρονζέ κίτρινο αμάξωμά του με μαύρες λεπτομέρειες βινυλίου, όπως και το εσωτερικό του, δεν είχαν τις φθορές που θα περίμενε κανείς από το ανηλεές πέρασμα του χρόνου.

Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας, της αγγλικής εταιρείας Classic Car Auctions, είπαν πως «δεν μπορεί παρά να απορεί κανείς για ποιό λόγο ο ιδιοκτήτης του το άφησε σε ένα γκαράζ για τρεις δεκαετίες. Όμως, η ανακάλυψή του ενθουσίασε τους λάτρεις των Mini για ένα επαναστατικό βρετανικό αυτοκινητικό ορόσημο».

Σύμφωνα με αυτούς, το Mini 1275 GT αυτό είχε μόνο έναν ιδιοκτήτη, και το κοντέρ του δεν έγραψε περισσότερα από 19.048 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τα έγγραφα του αυτοκινήτου, το επόμενό του Σέρβις θα έπρεπε να γίνει μετά από 21.626 χιλιόμετρα, ενώ το σήμα της εφορίας του έληξε στο τέλος Ιουλίου του 1990.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με αυτό το Mini, στη συγκεκριμένη δημοπρασία πουλήθηκε και ένα Land Rover Series I που άνηκε στον διάσημο Βρετανό μπλουζίστα Chris Rea. Η τιμή που έπιασε ήταν 19.476 ευρώ, καθώς είχε ήδη χρησιμοποιηθεί από τον πρώτο του ιδιοκτήτη της για τρεισήμισι δεκαετίες (από το 1986 μέχρι το 2021) πριν το αγοράσει ο φημισμένος τραγουδοποιός.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ