Αυτή είναι η νέα τεχνολογία που κρατά τον αέρα της καμπίνας καθαρό

volvo φίλτρο καμπίνας

Οι αλλεργίες, το άσθμα και η ατμοσφαιρική μόλυνση επηρεάζουν αρνητικά εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργίας.

Για αυτό τον λόγο, η Volvo Cars εργάζεται συνεχώς ώστε να προσφέρει στους πελάτες της όλο και πιο βελτιωμένη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό των πρόσφατων μοντέλων της. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη τεχνολογία φίλτρων καθαρισμού αέρα, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπνέουν πιο καθαρό αέρα.

Το σύστημα Advanced Air Cleaner, τμήμα της πιο πρόσφατης τεχνολογίας για το φιλτράρισμα του αέρα, που διατίθεται στις νέες σειρές μοντέλων 60 και 90 έχει πιστοποιηθεί ως φιλικό για το άσθμα και την αλλεργία, από την Allergy Standards Limited (ASL), καθώς αφαιρεί από τον εισερχόμενο αέρα έως και 99,9% των αλλεργιογόνων που προέρχονται από το γρασίδι, τα δέντρα, τους θάμνους και τα βότανα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
volvo xc90

Το Allergy Standards Limited (ASL) είναι ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα πιστοποίησης που βοηθά τους καταναλωτές να αναγνωρίζουν προϊόντα που είναι κατάλληλα για ανθρώπους με άσθμα και αλλεργίες.

Επιπλέον, οι οδηγοί των πιο πρόσφατων μοντέλων Volvo θα μπορούν να αξιολογήσουν εάν θέλουν να φιλτράρουν τον αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου τους με τη βοήθεια live δεδομένων που δείχνουν τα πραγματικά επίπεδα γύρης και ατμοσφαιρικής ποιότητας στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Αυτή η εφαρμογή που αναπτύχθηκε in-house καθιστά τη Volvo Cars τον πρώτο κατασκευαστή αυτοκινήτων που παρέχει στους οδηγούς δεδομένα για τα εξωτερικά επίπεδα μόλυνσης σε πραγματικό χρόνο.

Τα αυτοκίνητα της εταιρείας που εξοπλίζονται με την πιο πρόσφατη τεχνολογία καθαρισμού αέρα εφοδιάζονται επίσης με έναν αισθητήρα, που λανσαρίστηκε σε όλο τον κόσμο το 2020 ως παγκόσμια πρωτιά στα μοντέλα Volvo, ο οποίος μέτρα τα επίπεδα των σωματιδίων PM 2.5 μέσα στην καμπίνα και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να τα συγκρίνουν με τα αντίστοιχα επίπεδα στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα επίπεδα των σωματιδίων PM 2.5 στην ατμόσφαιρα αποτελούν μία μέτρηση που χρησιμοποιείται ευρέως για την εκτίμηση της ποιότητας του αέρα. Σε όλο τον κόσμο, πολλές αστικές περιοχές υποφέρουν από αυξημένες συγκεντρώσεις PM 2.5 οι οποίες υπερβαίνουν τα επίπεδα που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτό υποδηλώνει ότι είναι αναγκαίο να μειωθεί η επίπτωση των PM 2.5 στην ατμόσφαιρα.

volvo φίλτρο καμπίνας

Χάρη στον συνδυασμό ενός φίλτρου με βάση συνθετικές ίνες και ιονισμού, το Advanced Air Cleaner, κρατά έξω από την καμπίνα το 95% όλων των σωματιδίων PM 2.5 στις σειρές των μοντέλων 60 και 90. Επιπλέον, μέσω του φίλτρου αέρα, το Advanced Air Cleaner μπορεί να αφαιρέσει πάνω από 97% των ανθρωπογενών ιών που προσπαθούν να εισέλθουν στην καμπίνα και να ελαττώσει τα υφιστάμενα επίπεδα των ιών μέσα στο αυτοκίνητο έως και κατά 95%. Αποτελέσματα από πρόσφατες δοκιμές που έγιναν από το ανεξάρτητο αυστριακό ινστιτούτο έρευνας και δοκιμών OFI δείχνουν ότι το φιλτράρισμα των ιών και ο ιονιστής καθιστούν την τεχνολογία ιδιαίτερα αποτελεσματική εναντίον των ανθρωπογενών ιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ