Volvo: Στην παραγωγή με αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων και τεχνολογίες αιχμής το νέο top SUV

Volvo Embla

Η ναυαρχίδα της Volvo πρόκειται πολύ σύντομα να ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα των μικρότερων σε διαστάσεις crossovers της σουηδικής φίρμας, αποκτώντας ηλεκτροκίνητη υπόσταση και βιώσιμο προσανατολισμό.

Μετά το άκρως επιτυχημένο παράδειγμα των XC40 Recharge και C40 Recharge, η Volvo είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει το επόμενο ηλεκτροκίνητο βήμα της, γυρίζοντας σελίδα στην άκρως επιτυχημένη πορεία του κορυφαίου SUV της γκάμας της.

Ο λόγος φυσικά για το γνωστό σε όλους Volvo XC90, ο πλήρης εξηλεκτρισμός του οποίου θα συντελέσει τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Σουηδοί ώστε να περιορίσουν ή ακόμα και να μηδενίσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προτάσεών τους.

Volvo Embla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέο όνομα, νέα αρχή   

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον ηλεκτρικό διάδοχο του XC90 να ακολουθεί ένα πολύ διαφορετικό μονοπάτι, αλλάζοντας ακόμα και το όνομα το οποίο θα το συνοδεύει σε μια προσπάθεια να ρίξει τις γέφυρες που το συνδέουν με το… θερμικό παρελθόν του μεγαλόσωμου SUV.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, το αυτοκίνητο το οποίο θα κληθεί να αντικαταστήσει το σημερινό Volvo XC90 πιθανότατα θα ονομάζεται Embla, εγκαταλείποντας την παγιωμένη λογική της κωδικονομασίας που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια οι Σουηδοί.

Ένα πιο… γήινο όνομα θα φέρει και ένα πιο… ανθρώπινο πρόσωπο, καθώς το Volvo Embla θα περιορίσει το ύψος που το χωρίζει από το έδαφος, κινούμενο πιο κοντά στη λογική ενός crossover και εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες αποστάσεις από την κουλτούρα της επιδειξιoμανίας των θεόρατων SUVs.

Volvo Embla
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τεχνολογία αιχμής

Το Volvo Embla θα γίνει το πρώτο μοντέλο της σουηδικής φίρμας το οποίο θα βασιστεί στην πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία SPA2 και έχει δημιουργηθεί για να υπηρετήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η σουηδική πρόταση θα διεκδικήσει τον τίτλο της κορυφαίας στους κρισιμότερους, για ένα ηλεκτρικό όχημα, τομείς όπως αυτοί της αυτονομίας, της αεροδυναμικής και της αποδοτικότητας.

Μόνο τυχαίο δεν αποτελεί το γεγονός ότι η Volvo προχωρά στην επένδυση 118 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η οποία θα «ειδικεύεται» στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Volvo Embla

Η Βόρεια Καρολίνα, λοιπόν, θα αποτελέσει τη γενέτειρα πόλη τόσο του Volvo Embla όσο και αρκετών μοντέλων της Polestar, χωρίς αυτό να αποκλείει βέβαια την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων προτάσεων των Σουηδών και σε άλλες μονάδες παραγωγής ανά την υφήλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από την νέα πλατφόρμα, το Volvo Embla θα γίνει και ο τεχνολογικός «οδηγός» της σουηδικής φίρμας σε ό,τι αφορά την αυτόνομη κίνηση, ενσωματώνοντας τους πανίσχυρους επεξεργαστές της Nvidia και το προηγμένο λογισμικό που έχει αναπτύξει ο τεχνολογικός κολοσσός.

Με αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων             

Ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Volvo Embla θα αποτελέσει η εντυπωσιακή αυτονομία, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Κι αυτό χάρη στις νέες μπαταρίες που εξελίσσει η Volvo σε συνεργασία Northvolt και θα κατασκευάζει στο Gothenburg της Σουηδίας.

Volvo Embla

Ειδικότερα, οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας στο Volvo Embla θα αποτελούν μέρος του πλαισίου ενισχύοντας την ακαμψία του, την ίδια στιγμή που η αυξημένη ενεργειακή πυκνότητά τους θα εξασφαλίζει τον υπερδιπλασιασμό της αυτονομίας.

Στην Ευρώπη προσεχώς

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Embla θα αποτελέσει την τρίτη κατά σειρά ηλεκτροκίνητη πρόταση στην γκάμα της Volvo, μετά τα XC40 και C40 Recharge. H αποκάλυψη της έκδοσης παραγωγής του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί ενός της χρονιάς, η παραγωγή του ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσει το 2023, σημαίνοντας και την έναρξη των πωλήσεών του και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ