Έρχεται το 2023 το νέο μικρό SUV της Volvo

Volvo XC40 Recharge P6 FWD 1

Το νέο μοντέλο θα επεκτείνει την γκάμα της σουηδικής εταιρείας προς τα κάτω και θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.

Η Volvo ακολουθεί κατά γράμμα τη νέα της στρατηγική και ένα από τα σημαντικότερα σημεία της είναι η δημιουργία ενός μοντέλου της κατηγορίας B. Το νέο compact Volvo θα ονομάζεται XC20 και προσπαθήσει να πάρει το δικό του κομμάτι από την μεγάλη αγοραστική πίτα των προσιτών B-SUV.

Η είδηση για την δημιουργία ενός μικρότερου μοντέλου κυκλοφορεί από πέρυσι, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε. Το νέο B-SUV της Volvo θα σηματοδοτήσει μια ιστορική καμπή για τη μάρκα και επιταχύνει την διαδικασία εξηλεκτρισμού ολόκληρης της γκάμας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo XC40 2

Σύμφωνα με την Volvo, το νέο XC20 αποτελεί την αιχμή του δόρατος στο άλλο άκρο των SUV. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson, είπε: “Χρειαζόμαστε λιγότερα σεντάν και λιγότερα στέισον βάγκον. Θα συνεχίσουμε να τα φτιάχνουμε αλλά όχι όπως τα γνωρίζετε σήμερα. Η αγορά θέλει περισσότερα SUV και πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σκεφτήκαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα μικρότερο από τα XC40 και C40 Recharge”.

Αυτό σημαίνει ότι η Volvo στοχεύει στο άλλο άκρο των κατηγοριών και σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά το SUV πόλης μέσα στο 2023. Από τα κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας φαίνεται ότι το όνομα XC10 έχει καταχωρηθεί, με τις εναλλακτικές να είναι το XC30 ή ένα μυθικό όνομα όπως το Embla.

Το όνομα που ακούγεται όμως περισσότερο στους διαδρόμους της σουηδικής εταιρείας είναι το XC20, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες. Το σημαντικό όμως είναι ότι η παραγωγή ενός νέου αστικού SUV θα βοηθήσει την Volvo να προσεγγίσει μια νέα βάση πελατών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo XC40 3

Η σουηδική εταιρεία θα μπορούσε να εισέλθει στην μικρότερη κατηγορία και να πετύχει καλές πωλήσεις. Ειδικά με τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει και την ενσωμάτωση της μηχανής γραφικών Unreal Engine, τα δυνατά σημεία της Volvo είναι τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, η ασφάλεια και ένα από τα πιο εξελιγμένα και ικανά συστήματα infotainment στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ένα B-SUV με αυτά τα χαρακτηριστικά και έμφαση στην πρακτικότητα και την υψηλή απόδοση, θα μπορούσε να πείσει μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού, πάντα με την προϋπόθεση ότι οι τιμές θα είναι ανταγωνιστικές. Αυτό όμως θα το μάθουμε μέσα στο 2023, όταν και θα κάνει το ντεμπούτο του το νέο Volvo XC20.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ