Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge αριστεύει για την ασφάλειά του

Volvo C40 1

Το αμιγώς ηλεκτρικό C40 Recharge συνεχίζει τo σερί της Volvo, κατακτώντας 5 αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP

Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge επιβραβεύτηκε με την ανώτερη αξιολόγηση των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP για το 2022, παίρνοντας θέση δίπλα στα άλλα μοντέλα της Volvo, ως ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Η βαθμολογία των 5 αστέρων συνεχίζει την παράδοση της Volvo στις δοκιμές του Euro NCAP, καθώς όλα τα μοντέλα Volvo που έχουν δοκιμαστεί και διατίθενται σήμερα προς πώληση έχουν αποσπάσει 5 αστέρια στις αντίστοιχες δοκιμές του Euro NCAP.

Volvo C40
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το C40 Recharge έλαβε εξαιρετική βαθμολογία, ιδιαίτερα στην ασφάλεια των επιβατών και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, καθώς επωφελείται από ένα εκ των πλέον ολοκληρωμένων πακέτων ασφαλείας που προσφέρονται στην κατηγορία του. Το μοντέλο προστατεύει τους επιβάτες του από έναν μεγάλο αριθμό κινδύνων. Μεταξύ άλλων, βοηθά τους οδηγούς να ανιχνεύσουν και να αποφύγουν τις συγκρούσεις, να παραμείνουν στη λωρίδα τους και να μειώσουν τις συνέπειες μίας τυχαίας εκτροπής από τον δρόμο.

«Στοχεύουμε πάντοτε να είμαστε ηγέτες στην ασφάλεια», δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm), επικεφαλής του Volvo Cars Safety Centre. «Αυτό σημαίνει ότι είμαστε προσηλωμένοι σε αυστηρά πρότυπα ασφαλείας για όλα μας τα αυτοκίνητα. Με την πάροδο του χρόνου έχουμε βοηθήσει στην καθιέρωση πολλών από αυτά τα πρότυπα. Ανεξάρτητα από το ποιο Volvo επιλέγετε, εσείς και οι αγαπημένοι σας θα μετακινείστε με ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στην αγορά.»

Volvo C40
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το C40 Recharge λανσαρίστηκε το 2021 και αποτελεί το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo, αλλά και το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που σχεδιάστηκε ως αμιγώς ηλεκτρικό. Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Volvo σχεδιάζει να λανσάρει μία εντελώς νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ηλεκτροκίνηση.

Η Volvo ήταν ο πρώτος καθιερωμένος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε για την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. Ήδη έως το 2025, η εταιρεία έχει ως στόχο τα μισά αυτοκίνητα που πουλά σε όλο τον κόσμο να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Η επόμενη γενιά των μοντέλων Volvo στοχεύει επίσης να θέσει νέα πρότυπα στην ασφάλεια, αντανακλώντας τη φιλοδοξία της εταιρείας να ηγείται πάντοτε στο πεδίο της ασφάλειας.

Volvo C40

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ