Αυτό είναι το τουρκικό στρατιωτικό όχημα που προστάτευσε τους ηγέτες της G20

yoruk 4x4

Με βασικά προσόντα του τα υψηλά επίπεδα παρεχόμενης προστασίας και τη μεγάλη του ευελιξία, το Yörük 4x4 έκανε την εμφάνισή του στη Σύνοδο Κορυφής της G20.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής των Ηγετών της G20, στην Ινδονησία. Πέπλο προστασίας ύψωσε μεταξύ άλλων το Yörük 4x4, ένα ελαφρύ θωρακισμένο όχημα που κατασκευάζεται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και αναμένεται να ενταχθεί μαζικά στο «οπλοστάσιο» των δυνάμεων ασφαλείας της Ινδονησίας.

Ειδικότερα, το Yörük 4x4 πραγματοποίησε την παρθενική του αποστολή στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, φέροντας την υπογραφή της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας
Nuro Makina.

yoruk 4x4 ινδονησία τουρκικό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρώτη του αποστολή, το ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα χρησιμοποιήθηκε από το επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της ινδονησιακής αστυνομίας “Brimob” που λαμβάνει μέρος σε υψηλού ρίσκου αποστολές.

Με δεδομένες, λοιπόν, τις ιδιαίτερες επιχειρησιακές ανάγκες της Brimob, το Yörük 4x4 αναμένεται να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τους άνδρες της αστυνομίας, παρέχοντας μεγάλη ευελιξία κίνησης και υψηλά επίπεδα προστασίας από βαλλιστικούς πυραύλους και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

yoruk 4x4 ινδονησία τουρκικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στρατιωτικό όχημα που ζυγίζει 8 τόνους βασίζεται σε μία αρθρωτή πλατφόρμα που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί ως όχημα μάχης, μεταφοράς προσωπικού, αναγνώρισης, αλλά και ως αντιαεροπορικό.

Ανάμεσα στα μεγάλα προσόντα του Yoruk 4x4 είναι η τελική του ταχύτητα που φτάνει τα 140 χλμ./ώρα, οι μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες (έως 11 άτομα), αλλά και η ικανότητά του να ενσωματώνει πολυβόλα των 7,62 και 12,7 χλστ., συστήματα εκτόξευσης χειροβομβίδων 40 χλστ., καθώς και αντιαεροπορικά ή αντιαρματικά όπλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
yoruk 4x4 ινδονησία τουρκικό

Το Yoruk 4x4 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση αμυντικού εξοπλισμού IDEF 2017 στην Κωνσταντινούπολη, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον αρκετών χωρών που έσπευσαν να υποβάλλουν τις παραγγελίες τους για το όχημα, παρ’ ότι τότε βρισκόταν σε σχεδιαστική φάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Yörük 4x4 επιχειρεί ήδη στη Δημοκρατία του Τσαντ, η οποία διαθέτει επίσης στον στόλο της ένα ακόμα θωρακισμένο στρατιωτικό της Nurol Makina, το Ejder Yalcin 4x4.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ