Αυτός είναι ο αντίπαλος του Hummer - Το νέο όχημα παντός εδάφους

paramount maatla στρατιωτικό όχημα

Οι Νοτιοαφρικανοί συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, παρουσιάζοντας ένα προηγμένο ελαφρύ στρατιωτικό όχημα.

Τα λιμνάζοντα νερά της αμυντικής αυτοκινητοβιομηχανίας ταράζει για ακόμα μία φορά η εταιρεία Paramount Group, με έδρα τη Νότια Αφρική, αποκαλύπτοντας ένα νέο 4x4 ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα που μπορεί να κινηθεί άκοπα σε κάθε είδους έδαφος, παρέχοντας υψηλή προστασία στο προσωπικό του.

Πρόκειται για το Maatla (σ.σ. σημαίνει «δύναμη» στη νοτιοαφρικανική γλώσσα Setswana), το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα της Paramount. H τελευταία διαθέτει εμπειρία τριών δεκαετιών στην εξέλιξη σκληροτράχηλων οχημάτων που ρίχνονται στα πεδία μάχης σε διάφορες γωνιές του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Paramount στρατιωτικό όχημα

Ειδικότερα, το Maatla βασίζεται στο πλαίσιο ενός επαγγελματικής χρήσης οχήματος, και διακρίνεται για την ικανότητα του να προσαρμόζεται κατάλληλα στις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες. Για αυτό φροντίζει το «Smart Floor», μία προηγμένη τεχνολογία που σύμφωνα με την Paramount, επιτρέπει στο μοντέλο να μετατρέπεται χωρίς χρονοτριβή από όχημα περιπολίας σε ασθενοφόρο, όχημα διοίκησης, όχημα ειρηνευτικής αποστολής ή στρατιωτικό όχημα υποστήριξης.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 9 άτομα, ενώ ενσωματώνει τεχνολογία νυχτερινής όρασης που το καθιστά λειτουργικό ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι.

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Maatla μπορεί να διαχειριστεί ωφέλιμο φορτίο δύο τόνων και έχει τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, με την αυτονομία κίνησης να φτάνει τα 600 χλμ. όταν κινείται με μέση ωριαία ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Επίσης, μπορεί να ξεπεράσει άφοβα μέσα από υδάτινο κώλυμα βάθους 750 χλστ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Paramount στρατιωτικό όχημα

Ενσωματώνει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και τρία μπλοκέ διαφορικά, τα οποία αποτελούν εχέγγυο για απρόσκοπτη κίνηση στα πιο αφιλόξενα εδάφη. Ακόμα, μπορεί να επιχειρήσει ακόμα και στα πιο αντίξοα κλίματα, και ειδικότερα σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τις -10 έως τους +55 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τη θωράκιση των επιβατών του, το Maatla προσφέρει βαλλιστική προστασία STANAG 4569 (Επιπέδου 1) που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει βολές μικρού διαμετρήματος, την ίδια ώρα που η υποδαπέδια προστασία, του επιτρέπει να βγει «ζωντανό» από τις εκρήξεις χειροβομβίδων.

«Η ασφάλεια του προσωπικού και η επιβίωση των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης είναι βασικές αρχές της φιλοσοφίας σχεδίασης και κατασκευής που διακρίνει την Paramount Group. Το Maatla είναι ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων, που προσφέρει εξαιρετική απόδοση και αξιοπιστία σε όλες τις χώρες και προσφέρει σχεδόν άπειρες δυνατότητες διαμόρφωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Land Systems, Deon Grobler.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ