Το νέο τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα που πάει μόνο του (βίντεο)

Autonomous Combat Warrior Wiesel 1

Το νέο γερμανικό τεθωρακισμένο όχημα μπορεί να εκτελέσει πληθώρα αποστολών από απόσταση και με πλήρη ασφάλεια για τους χειριστές του.

Τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων είναι το μέλλον και όπως γνωρίζετε ήδη, είναι μια τάση που βρίσκει εφαρμογή και στα στρατιωτικά οχήματα και αεροσκάφη. Πολλές χώρες εξελίσσουν ήδη αυτή την τεχνολογία, με το συγκεκριμένο όχημα να μας έρχεται από τη Γερμανία.

Autonomous Combat Warrior Wiesel 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ακρίβεια, το Wiesel (νυφίτσα) κατασκευάζεται από την Rheinmetall και είναι ένα πλήρως αυτόνομο όχημα. Η πλήρης ονομασία του είναι ACW Wiesel, που σημαίνει Autonomous Combat Warrior Wiesel. Οδηγείται από ένα αυτόνομο σύστημα τελευταίας τεχνολογίας, και μπορεί να εφαρμοστεί σε μια ποικιλία οχημάτων και πολεμικών φορτηγών και αρμάτων, όπως τα φορτηγά και άρματα Boxer, Lynx και HX.

Autonomous Combat Warrior Wiesel 3

Το ACW Wiesel μπορεί να λειτουργήσει με οδηγό, με τηλεχειρισμό ή σε πλήρως αυτόνομα προγραμματίζοντας σημεία διαδρομής (way point) σε tablet. Μπορεί να αποφύγει εμπόδια και να ακολουθήσει ένα άλλο όχημα χάρη στη λειτουργία κονβόι.

Autonomous Combat Warrior Wiesel 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χαρακτηριστικά επόμενης γενιάς περιλαμβάνουν την ανίχνευση της συμπεριφοράς των στρατιωτών και του εδάφους περιμετρικά σε μία εκτός δρόμου διαδρομή. Ο απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της ασφάλειας των στρατιωτών κρατώντας τους χειριστές μακριά από τον κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ