Το Toyota bZ4X αφήνει την άσφαλτο με την έκδοση GR Sport

Toyota bZ4X

Η ιαπωνική εταιρεία εξετάζει τρεις νέες εκδόσεις του πρώτου της ηλεκτρικού SUV, bZ4X, και μία από αυτές λέγεται ότι μπορεί να είναι εστιασμένη στην off-road οδήγηση - με απρόσμενες «χωμάτινες» δυνατότητες.

Συγκεκριμένα, οι τρεις νέες εκδόσεις του Toyota bZ4X, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής μηχανικός του αυτοκινήτου Masaya Uchiyama, είναι: μία πιο οικονομική στη βάση του μοντέλου, μια supersport με τα αρχικά της Gazoo Racing (GR) στην κορυφή, καθώς και μία εστιασμένη στην εκτός δρόμου κίνηση με τα χαρακτηριστικά GR Sport.

Toyota bZ4X
Toyota bZ4X
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο αυστραλιανό μέσο Car Sales, ο Uchiyama είπε πως “εγώ θα επέλεγα την εκτός δρόμου πλευρά. Ένα από τα ενδεχόμενα είναι να έχουμε ένα bZ4X υψηλών επιδόσεων, κάτι σαν ένα bZ4X GR S. Το μελετάμε, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για το πώς και το πότε”.

Μια off-road έκδοση του Toyota bZ4X μπορεί να βασιστεί στις προδιαγραφές που έχει σε ορισμένες χώρες το pick-up Hilux GR Sport, το οποίο δεν είναι τόσο ακραίο για άγριες εκτός δρόμου καταστάσεις, αλλά έχει ενισχύσεις στον κινητήρα, στο σασί και στην εμφάνιση.

Η πλατφόρμα e-TNGA του bZ4X αναμφίβολα μπορεί να αντέξει περισσότερη ισχύ, αλλά για τις off-road ικανότητές του έρχονται ως έκπληξη τα λόγια Uchiyama ότι το ηλεκτρικό SUV της Toyota μπορεί σε ορισμένες παραμέτρους για είναι πιο ικανό στο χώμα ακόμα και από το νέο Land Cruiser.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην άμεση απόκριση και διάθεση της ροπής του ηλεκτροκινητήρα. Όπως εξηγεί ο Ιάπωνας, η παράμετρος αυτή θα κάνει πιο ζωηρό το bZ4X κατά την πλοήγηση στο χωματόδρομο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ