Τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη το πρώτο SUV της Ferrari

Ferrari Purosangue

Λαμπρές υποσχέσεις αφήνει η είδηση ότι η Ferrari πρόκειται να παρουσιάσει 15 νέα μοντέλα έως και το 2026, πλαισιώνοντας την γκάμα της με τo πρώτο SUV και την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της.

Η αυτοκρατορία του Μαρανέλο αντεπιτίθεται. Η είδηση ότι η Ferrari πρόκειται να παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια 15 νέα μοντέλα μόνο χαμόγελα θα μπορούσε να χαρίσει στους απανταχού φίλους της αυτοκίνησης.

Οι ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης των φιλόδοξων, ομολογουμένως, πλάνων της Ferrari προς τους μετόχους της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αποκαλύπτοντας-μεταξύ άλλων- και την ημέρα την οποία από τη γραμμή παραγωγής του Μαρανέλο θα βγει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό «prancing horse».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, λοιπόν, μέσα στα επόμενο τρία χρόνια μάς περιμένουν 15 νέα μοντέλα από τη Ferrari, η οποία και θα δημιουργήσει τρία κινητήρια σύνολα με τα οποία θα εφοδιάζει από εδώ και στο εξής τις προτάσεις της.

Ferrari

Το πρώτο θα διατηρήσει ανόθευτο το DNA των κινητήρων εσωτερικής καύσης, το δεύτερο θα είναι εξηλεκτρισμένο και το τρίτο θα αποτελέσει τα θεμέλια πάνω στα οποία η Ferrari θα επιχειρήσει να χτίσει τη δική της ηλεκτρική αυτοκρατορία.

Το πρώτα από τα νέα μοντέλα το οποίο θα προστεθεί στο portfolio της Ferrari είναι η περίφημη Purosangue. Ένα υψηλών επιδόσεων SUV με τοποθετημένο ένα V12 κινητήρα βενζίνης κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το 20% των ετήσιων πωλήσεων της Ferrari.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το δωδεκακύλινδρο σύνολο της Purosangue θα ακολουθήσει και ένα υβριδικό σύνολο -πιθανότατα V6- το οποίο θα κληθεί να υπερασπιστεί την προσπάθεια εξηλεκτρισμού που οφείλουν να καταβάλλουν οι Ιταλοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το 2025 θα παραχθεί και η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Ferrari, η οποία αναμένεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Ferrari

Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari θα έχει τις ρίζες της στην αγωνιστική μας κληρονομιά και θα αντλεί από μια ευρύτερη τεχνολογική δεξαμενή διατηρώντας παράλληλα όλη την αυθεντικότητα και τη συνέπειά της στις αρχές της φίρμας», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Benedetto Vigna, αφήνοντας τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σημερινή γκάμα της Ferrari μετρά μόλις 5 μοντέλα, συνεπώς η προσθήκη των 15 νέων προτάσεων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να εκτινάξει τις πωλήσεις και τα ούτως ή άλλως εντυπωσιακά κέρδη της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Ferrari είναι διατεθειμένη να διατηρήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στη ζωή ακόμα μετά το 2030, προβλέποντας ότι το 20% των πωλήσεών της θα αφορά στις αρχές τις επόμενες δεκαετίας μοντέλα με κινητήρες βενζίνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ