Τι είπε ο Γερμανός Καγκελάριος για το «πακέτο» της Κομισιόν για τα αυτοκίνητα;
Ο κ. Merz ξεκαθάρισε ότι αυτό που χρειάζεται ο κλάδος είναι καινοτομία και ευελιξία και όχι απαγορεύσεις.
Ικανοποιημένος αλλά όχι απόλυτα φαίνεται ότι είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Merz σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αλλάξει τους κανονισμούς στον αυτοκινητοβιομηχανικό κλάδο.
Μάλιστα ο Γερμανός Καγκελάριος ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται τις ποσοστώσεις με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους εταιρικούς στόλους καθώς θα επιβαρυνθούν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
BUY NOW
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Merz τόνισε ότι: «Είναι καλό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει τώρα τους κανονισμούς στον αυτοκινητοβιομηχανικό τομέα, ακολουθώντας το σαφές μήνυμα της γερμανικής κυβέρνησης. Το τεχνολογικό άνοιγμα και η μεγαλύτερη ευελιξία είναι τα σωστά βήματα – για τον καλύτερο συνδυασμό των κλιματικών στόχων, της πραγματικότητας της αγοράς, των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. Πρέπει τώρα να εξετάσουμε λεπτομερώς τις εκτενείς προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η τεχνολογική ουδετερότητα έχει κεντρική σημασία για την εφαρμογή τους. Επιπλέον, οι νέοι κανονισμοί δεν πρέπει να οδηγήσουν σε αυξημένη γραφειοκρατία.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον προτεινόμενο κανονισμό για τους στόλους εταιρικών αυτοκινήτων. Συνεχίζουμε να απορρίπτουμε νέες νόμιμες ποσοστώσεις για τους τύπους οχημάτων στους στόλους εταιρικών αυτοκινήτων. Αυτό δεν πρέπει να επιβαρύνει υπερβολικά τις γερμανικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις - ούτε μέσω ποσοστώσεων ούτε μέσω υπερβολικής γραφειοκρατίας. Αυτό που χρειάζεται είναι καινοτομία και ευελιξία, όχι απαγορεύσεις. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη προστασία του κλίματος.»