Τι είναι αυτές οι πορτοκαλί λωρίδες που τοποθετήθηκαν στην Παραλιακή -Πού χρησιμεύουν

πορτοκαλί ταινίες παραλιακή

Με αμείωτη ένταση προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας σε μια λεωφόρο όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στη Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, με την Περιφέρεια Αττικής να διορθώνει τα κακώς κείμενα ώστε να δοθεί τέλος στα τροχαία ατυχήματα σε έναν οδικό άξονα που συχνά αποτελεί άντρο οδικής παραβατικότητας.

Κάποια από τα εν λόγω έργα της Περιφέρειας ήδη έχουν αποδώσει καρπούς, καθιστώντας ασφαλέστερη την οδό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που αφορά στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο 41ο χλμ. (θέση «Γλύστρα Λαγονησίου»).

Όσοι έχουν διέλθει από το συγκεκριμένο σημείο, σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει κάποιες πορτοκαλί λωρίδες στον δρόμο, οι οποίες αποτρέπουν την παραβίαση των ορίων ταχύτητας μέσω της παραγωγής υπερβολικού θορύβου κατά τη διέλευση των οχημάτων με υπερβολική ταχύτητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ταινίες συνεπικουρούνται από κάμερες μέτρησης ταχύτητας, προειδοποιητικές πινακίδες αναγγελίας κινδύνου, αλλά και νέα άσφαλτο.

πορτοκαλί λωρίδες δρόμο

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ταινίες είναι μόνο ένα από τα πολλά έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια και έχει δει απτά αποτελέσματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα μέσα καλοκαιριού τοποθετήθηκαν ανακλαστικά πτερύγια στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας της παραλιακής.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτης Καρυώτης, κατά την ομιλία του στο «1ο Συνέδριο Energy Save» από τότε που τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα οι οδηγοί δεν επιχειρούν προσπεράσματα, με αποτέλεσμα να μην έχει σημειωθεί κάποιο τροχαίο ατύχημα.

ανακλαστικά πτερύγια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι οι εργασίες ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στην παραλιακή θα συνεχιστούν, μιας και προχωράει η υλοποίηση βασικής μελέτης, η οποία προβλέπει τον δομικό διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας της λεωφόρου με την εγκατάσταση αμφίπλευρων στηθαίων ασφαλείας σκυροδέματος τύπου Νew Jersey, την κατασκευή κυκλικών κόμβων (round abouts), παραδρόμων, πεζοδρόμων, και άλλων παρεμφερών παρεμβάσεων, όπως την κατασκευή παράπλευρης διαχωριστικής νησίδας parking.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ