Τέλος στις προσπεράσεις στα Λιμανάκια -Δείτε τι μπήκε στην άσφαλτο

Ανακλαστικά πτερύγια παραλιακή

Καθοριστική συμβολή στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα έχουν τα ανακλαστικά ελαστικά πτερύγια που εγκαταστήθηκαν σε τμήμα της Παραλιακής Λεωφόρου, από την Περιφέρεια Αττικής.

Μόλις λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση του συνόλου των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής σε τμήμα της Παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας-Σουνίου, στο πλαίσιο δράσης για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε έναν δρόμο όπου καταγράφονται συχνά τροχαίες παραβάσεις με σοβαρούς τραυματισμούς.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των ανακλαστικών ελαστικών πτετυγίων, που παίρνουν για πρώτη θέση στο οδικό δίκτυο της Αττικής, και έχουν ως στόχο να αποτρέψουν την είσοδο των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα και συνεπώς τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανακλαστικά πτερύγια παραλιακή

Ειδικότερα, τα πτερύγια, τα οποία τοποθετήθηκαν σε τμήμα της Παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας-Σουνίου μήκους 1 χλμ., αμέσως μετά τις «Τρύπες Καραμανλή» και μέχρι τον σηματοδοτούμενο κόμβο Λουμπάρδας, είναι κατασκευασμένα από βουλκανισμένο ελαστικό, και διακρίνονται τόσο για τη μεγάλη ελαστικότητά τους, όσο και για την υψηλή αντοχή τους σε χτυπήματα και συγκρούσεις από διερχόμενα οχήματα.

Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά που επιτρέπουν στα πτερύγια να επιστρέφουν στην όρθια θέση τους κατόπιν χτυπημάτων, χωρίς να σπάνε.

Είναι τραπεζοειδούς σχήματος και φέρουν 6 ανακλαστικές προσθήκες που επιτυγχάνουν βέλτιστη ορατότητα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ είναι βαμμένα με ειδικά χρώματα που διασφαλίζουν ότι δεν θα φθαρούν από τις καιρικές συνθήκες.

Ανακλαστικά πτερύγια παραλιακή
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βάση τους είναι ορθογώνιου σχήματος και κατασκευασμένη από μαύρο καουτσούκ, ενώ «κουμπώνει» στο οδόστρωμα με κόλλα ή καρφιά.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό (25/7) άρθρο μας, τα ανακλαστικά ελαστικά πτερύγια εγκαθίστανται ως προσωρινή λύση και αποτελούν μέρος του πρώτου «πακέτου» επεμβάσεων, κατόπιν μελέτης με τίτλο «Μελέτη για την άρση επικινδυνοτήτων στην Παραλιακή Λεωφόρο Βάρκιζας Σουνίου», αναδόχου ΠΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ.

Θα ακολουθήσει η υλοποίηση της επόμενης μελέτης επεμβάσεων (συντάσσεται αυτό το διάστημα) της Παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας – Σουνίου, όπου προβλέπεται ο δομικός διαχωρισμός των ρευμάτων κυκλοφορίας της λεωφόρου με την εγκατάσταση αμφίπλευρων στηθαίων ασφαλείας σκυροδέματος τύπου Νew Jersey, η κατασκευή κυκλικών κόμβων (round abouts), παραδρόμων, πεζοδρόμων, κ.ο.κ.

Ανακλαστικά πτερύγια παραλιακή

Οι υπόλοιπες προσωρινές επεμβάσεις σε τμήματα της Παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας-Σουνίου είναι:

  • αντικατάσταση του αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα,
  • αναδιαγράμμιση των λωρίδων κυκλοφορίας,
  • πλήρης αντικατάσταση και αναβάθμιση της κατακόρυφης σήμανσης,
  • βελτίωση και συμπλήρωση οριζόντιας σήμανσης,

Με την υλοποίηση της μελέτης των παραπάνω επεμβάσεων, αναμένεται μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό άνω του 40%, σε ένα σημείο της Αττικής που αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο επικίνδυνα του λεκανοπεδίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ