Ιστορίες κατασκοπείας: Τι δουλειά έχει μια Ferrari μέσα στο σπίτι της Lamborghini;

Lamborghini Factory Ferrari SF90 Stradale

Μια Ferrari SF90 Stradale βγαίνει από τις πύλες του εργοστασίου της Lamborghini στη Sant'Agata Bolognese - και θα ήταν μάλλον αφελές να πει κανείς ότι οι μηχανικοί εκεί δεν έριξαν μια ματιά στις τεχνολογίες της.

Πόσω μάλλον στις τεχνολογίες του υβριδικού συστήματος της SF90 Stradale. Η Lamborghini έχει επιβεβαιώσει ότι η νέα Aventador θα είναι υβριδική, και η συγκεκριμένη Ferrari υιοθετεί την τεχνογνωσία της Scuderia από την εξέλιξη της υβριδικής μονάδας ισχύος της στη Formula 1 - την οποία η «Lambo» δεν διαθέτει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μέχρι ο όμιλος Volkswagen να αρχίσει να αποκτά την τεχνογνωσία αυτή, με το πρόγραμμα της ειδόσου της Porsche και της Audi στη F1 το 2026, οι μηχανικοί της Sant' Agata χρειάζονται κάθε πληροφορία που μπορούν να συλλέξουν. Ειδικά από τον τόσο άμεσο ανταγωνισμό, της Ferrari, και από τα προηγμένα συστήματα της SF90.

Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Lamborghini Stephan Winkelmann εθεάθη να μπαίνει στο εργοστάσιο της εταιρείας οδηγώντας μια Aston Martin DBX με πινακίδες και ειδικό εξοπλισμό δοκιμής, ακολουθώντας σε κοντινή απόσταση μια επίσης δοκιμαστική Lamborghini Urus - τον άμεσο εμπορικό αντίπαλο της DBX.

Τις ίδιες μέρες από το εργοστάσιο της Sant' Agata βγήκε και μια Porsche 911 Turbo S (992), αν και βεβαίως η 911 είναι αυτοκίνητο της αδερφής Porsche στον όμιλο VW. Δεν έχει και τόση σημασία, πάντως, καθώς τα παρακάτω videos αποδεικνύουν πόση πολλή προσοχή δίνουν οι κατασκευαστές στα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού, και πόσο τα αναλύουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τώρα αυτή η βιομηχανική κατασκοπία ίσως είναι εντονότερη από ποτέ, δεδομένου του λυσσαλέου τεχνολογικού «πολέμου» της ηλεκτροκίνησης - και ενώ η Lambo στοχεύει, ή αναγκάζεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, μέχρι το 2024 να διαθέσει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις και των τριών της μοντέλων, και το 2028 να παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό supercar.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ