Επίσημο: Audi και Porsche μπαίνουν στην F1!

McLaren Audi render

Ειπώθηκε πλέον κι από επίσημα χείλη – συγκεκριμένα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Volkswagen Group, Herbert Diess: Η Audi και η Porsche από το 2026 θα αγωνίζονται στη Formula 1!

H επιβεβαίωση του Αυστριακού ήρθε σε εκδήλωση όπου κάτοικοι του Βόλφσμπουργκ, της έδρας δηλαδή της Volkswagen, του απεύθυναν ερωτήσεις. Σύντομα, η κουβέντα πήγε προς το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ αφού η προοπτική συμμετοχής δύο τόσο μεγάλων εταιρειών, εξιτάρει!

Κι εκεί ο Diess επιβεβαίωσε πως και οι δύο θα εμπλακούν στη Formula 1. Μάλιστα, είπε: «Στην περίπτωση της Porsche τα πράγματα είναι σχετικά παγιωμένα, στης Audi όχι και τόσο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό είναι άλλωστε που διαρρέει τις τελευταίες εβδομάδες. Δηλαδή πως η Porsche είναι σε τελικό στάδιο συζητήσεων με τη Red Bull Racing για παροχή κινητήρων ενώ η Audi ακόμα δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο.

Η McLaren έχει απορρίψει τη φερόμενη πρόταση εξαγοράς, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί μία ανατροπή στην πορεία. Και μαζί με την ιστορική ομάδα, η Audi συζητά με τη Williams αλλά και την Alfa Romeo/Sauber.

Ο Diess είπε ακόμα: «Η Formula 1 μεγαλώνει συνεχώς τη δημοτικότητά της παγκοσμίως. Εκτιμούμε πως το 2026, το 2028, θα είναι ακόμα ο σημαντικότερος θεσμός αγώνων στον κόσμο. Κι ακόμα περισσότερο από τώρα. Αν θέλεις να συμμετέχεις σε motorsport, τότε πρέπει να συμμετέχεις στη Formula 1. Αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αν δεν ανοίξει ένα τεχνολογικό παράθυρο. Χρειάζεσαι μία αλλαγή κανονισμών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η αλλαγή τεχνικών κανονισμών για τους κινητήρες, θα έρθει το 2026. Και η τελική τους μορφή, η οποία είναι τέτοια που καλύπτει τις απαιτήσεις του Volkswagen Group, θα οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ