Το θηριώδες Zenvo TSR-GT των 424 km/h θα βγει σε μόνο τρία αντίτυπα

Zenvo TSR-GT

Η δανέζικη εταιρεία Zenvo Automotive έχει ήδη πουλήσει και τα τρία αντίτυπα του εντυπωσιακού της υπεραυτοκινήτου TSR-GT, ενός τέρατος 1.360 ίππων και εξωφρενικής τελικής ταχύτητας.

Το TSR-GT αποτελεί την κορυφαία έκδοση και το «κύκνειο άσμα» του TSR-S, που η Zenvo παρήγαγε τα τελευταία χρόνια σε μεγαλύτερο αριθμό αντιτύπων. Σε αντίθεση με TSR-S που διέθετε ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, το TSR-GT έχει σταθερή, αλλά το αντισταθμίζει με διάφορες αλλαγές περιορισμού της αεροδυναμικής αντίστασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αεροδυναμικές αλλαγές αυτές συνδυάζονται με την περαιτέρω ενίσχυση του V8 twin-turbo κινητήρα των 5.8 λίτρων, για να ανεβάσουν την τελική ταχύτητα από τα 325 km/h στα εξωφρενικά 424 km/h. Τώρα το μοτέρ αυτό παράγει 1.360 ίππους, δηλαδή 183 hp περισσότερους σε σχέση με το TSR-S. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι κατασκευασμένο από την ίδια τη Zenvo, και εδώ έχει μεγαλύτερη τελική σχέση μετάδοσης.

Σε αντίθεση με το TSR-S που ήταν περισσότερο προσανατολισμένο για χρήση στην πίστα, το TSR-GT είναι ένα grand tourer. Οι ιδιαιτερότητές του εστιάζονται στη μεγαλύτερη και σταθερή πίσω πτέρυγα, στο κάλυμμα των ζαντών για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, στη θέση των γυμνών ανθρακονημάτων του ωμότερου TSR-S.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μόλις τρία αντίτυπα στα οποία θα κατασκευαστεί το Zenvo TSR-GT έχουν ήδη δεσμευθεί από τους μελλοντικούς αγοραστές τους, σε τιμή που δεν έχει αποκαλυφθεί. Παράλληλα με αυτό, η δανέζικη εταιρεία θα εξακολουθήσει να παράγει το TSR-S, καθώς προετοιμάζει για το Φθινόπωρο του 2023 και την παρουσίαση του νέου της, υβριδικού hypercar, με κινητήρα V12 και ηλεκτροκινητήρα που μαζί φημολογείται ότι μπορεί να αγγίζουν και τους 1.800 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ