Το ινδικό hypercar των 1.000 ίππων

Mean Metal Motors Azani

Η Ινδία δίνει ένα νέο ηχηρό παρόν στην παγκόσμια αυτοκίνηση με το εντυπωσιακό Azani της Mean Metal Motors, που χρειάζεται μόλις 2,1 δευτερόλεπτα για τα 0-100 km/h.

H Mean Metal Motors είναι η ανερχόμενη δύναμη της ασιατικής χώρας, δίπλα στις Tata και Mahindra, αλλά επικεντρωμένη στα supercars. Πάνε ήδη έξι χρόνια από το 2015 που παρουσίασε το πρώτο της τέτοιο δημιούργημα, το M-Zero, και τώρα μπήκε και στην ηλεκτροκίνηση με το Azani των 1.000 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με τους 1.000 hp του αποδίδει και 1.000 Nm ροπής, με αποτέλεσμα να σημειώνει το sprint των 0-100 km/h σε 2,1 δευτερόλεπτα και να φτάνει τελική ταχύτητα της τάξης των 322 km/h. Με μπαταρία μεγέθους 120 kWh η αυτονομία του ξεπερνά τα 520 χιλιόμετρα

Το Azani είναι χτισμένο σε αλουμινένιο χωροδικτύωμα και διαθέτει όλη την πληθώρα των τελευταίων τεχνολογιών, ηλεκτρονικών και μη, των υπόλοιπων hypercars. Το λογισμικό τους, μάλιστα, θα ενημερώνεται διαδικτυακά, ενώ η ΜΜΜ υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στα εργοστάσιά της για να αυξήσει την αποδοτικότητα και να μειώσει τα κόστη.

Καθώς αναμένεται η παρουσίαση του πρωτοτύπου του ινδικού hypercar σε φυσική υπόσταση, η Mean Metal Motors δέχεται παραγγελίες μέσω της ιστοσελίδας της, παρότι δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή του υπεραυτοκινήτου της.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ