Θεσσαλονίκη: Βόλτα με το Μετρό έκανε ο Ταχιάος - Προτεραιότητα στις επεκτάσεις βορειοδυτικά

Mετρό Θεσσαλονίκης

Βόλτα με το πρώτο δρομολόγιο του μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς οδηγό έκανε ο Υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Νίκος Ταχιάος, με αφετηρία το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και τέρμα τον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης.

Συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό Α.Ε κ. Νικόλαο Κουρέτα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ κ. Αλέξανδρο Εξάρχου, ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των έργων και ανανέωσε τη δέσμευση ότι το μετρό θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024.

Μέσα σε 17 λεπτά, το μετρό διένυσε τη διαδρομή του βασικού του άξονα, περνώντας από 13 σταθμούς, κάνοντας ενδιάμεση στάση στον σταθμό Βενιζέλου, όπου υπάρχει ακόμη εργοτάξιο, φτάνοντας τέλος στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υφυπουργός δήλωσε πως η παράδοση του μετρό τον Νοέμβριο σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό στοίχημα για την κυβέρνηση αλλά και μια μεγάλη καμπή για την αυτοπεποίθηση της πόλης.

Ταχιάος για Μετρό Θεσσαλονίκης: Προτεραιότητα έχει η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στις επεκτάσεις που δρομολογούνται ώστε το μετρό να δώσει ανάσα και στις περιοχές που είναι «αποκομμένες» από το κέντρο, δήλωσε πως είναι «σχεδόν έτοιμοι να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα των επεκτάσεων. Προτεραιότητα έχει η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη που έχει πραγματικά ανάγκη σύνδεσης με το μετρό». Όσον αφορά την επέκταση της Καλαμαριάς σημείωσε πως «νομίζω ότι ένας εύλογος χρόνος 6-8 μηνών μετά την παράδοση της βασικής γραμμής είναι ο χρόνος που θα φέρει τους Καλαμαριώτες μέσα στο μετρό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στο εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου εξήγησε πως οι κατασκευαστικές εκκρεμότητες θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι, ενώ παραμένουν σε εξέλιξη και οι αρχαιολογικές εργασίες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που να καθυστερήσει την παράδοση του μετρό, τον Νοέμβριο του 2024.

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ