Καινούργια Tesla πήραν φωτιά και κάηκαν στην Τουρκία

Tesla Fire Turkey

Το φορτηγό κουβαλούσε έξι Tesla Model Y και τη αιτία της πυρκαγιάς αποτελεί μέρος έρευνας για την πυροσβεστική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, μια αυτοκινητάμαξα που μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη αρκετά Tesla Model Y τυλίχτηκε στις φλόγες. Η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα έξι Tesla και επεκτάθηκε σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα.

Η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη και η έρευνα των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, η φωτιά ξεκίνησε από το τελευταίο αυτοκίνητο που είχε φορτωθεί στην αυτοκινητάμαξα, με τον οδηγό να ειδοποιεί εγκαίρως την αστυνομία και την πυροσβεστική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla fire

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από ένα χρήστη του X, βλέπουμε τα καμένα «κουφάρια» των έξι Tesla Model Y και μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής να προσπαθεί να σβήσει τις φλόγες.

Σε ένα απόσπασμα, φαίνεται ένας πυροσβέστης που προσπαθεί να σβήσει τη φλόγα, αλλά αυτή συνεχίζει να μαίνεται, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί πυροσβέστες που καλούνται να αντιμετωπίσουν φλεγόμενες μπαταρίες.

Tesla Model Y
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να σβήσουν οι πυροσβέστες τις φλόγες και τα καμμένα αυτοκίνητα παρέμειναν πάνω στην αυτοκινητάμαξα. Λόγω του υψηλού κινδύνου, ορισμένες εταιρείες έχουν βρει λύσεις για τα καμμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως η βύθισή τους σε τεράστιες δεξαμενές νερού για αρκετές ώρες με σκοπό να κρυώσουν και να αποφευχθεί η αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περαστικών, η φωτιά ξεκίνησε από ένα φορτωμένο στην αυτοκινητάμαξα Model Y, υπενθυμίζοντάς μας ότι ακόμη και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, δεν έχει βρει μια οριστική λύση για την εξάλειψη του κινδύνου πυρκαγιάς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά είναι πιο επιρρεπή σε πυρκαγιές από τα αυτοκίνητα συμβατικής ή υβριδικής τεχνολογίας.

Απεναντίας, τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση των Η.Π.Α. μας δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα συμβατικής και υβριδικής τεχνολογίας είναι πολύ πιο επιρρεπή σε πυρκαγιές από τα αντίστοιχα ηλεκτρικά. To 2020, σημειώθηκαν 25 πυρκαγιές ηλεκτρικών ανά 100.000 οχήματα που πουλήθηκαν, τη στιγμή που το αντίστοιχο νούμερο για τα αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας είναι 1.529 πυρκαγιές και για τα υβριδικής 3.474 πυρκαγιές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ