Τέλος οι κόντρες – Ραντάρ ταχύτητας στον πιο επικίνδυνο δρόμο της Θεσσαλονίκης

Κόντρες Θεσσαλονίκη

Τέλος στην ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά δεκάδων οδηγών που μετατρέπουν τους δρόμους σε «πίστες» επιδιώκει να βάλει η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς, μετά τη ραγδαία αύξηση των ατυχημάτων που σημειώνονται στην οδό Ανδριανουπόλεως.

Δραστικά μέτρα ώστε να δοθεί ένα τέλος στους αυτοσχέδιους αγώνες που στήνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Καλαμαριά λαμβάνει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Τροχαία. Τα κλιμάκια της τελευταίας αναμένεται να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στην οδό Ανδριανουπόλεως, κάνοντας εκτεταμένη χρήση ραντάρ ταχύτητας.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων αποφασίστηκε μετά από τη σωρεία τροχαίων ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί στην συγκεκριμένη οδό αλλά και τη σφοδρή πρόσκρουση ΙΧ σε τζαμαρία καταστήματος την περασμένη περίοδο του Πάσχα (δείτε εδώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με την Τροχαία γνωστοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, κατά την ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι επήλθε συμφωνία με την Τροχαία ώστε να γίνονται κάθε εβδομάδα, τις βραδινές ώρες, μετρήσεις της ταχύτητας με ραντάρ από δικά τους κλιμάκια.

Τα ραντάρ θα καταγράφουν όσους κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και συμμετέχουν σε κόντρες, εκθέτοντας τόσο τους ίδιους όσο και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου σε μεγάλο κίνδυνο.

«Ο δήμος θα είναι συνεχώς εκεί για να το επιβλέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτυπωθεί στη συνείδηση των οδηγών ότι «υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση, τουλάχιστον τις βραδινές ώρες, προκειμένου να περιοριστούν οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι οι κόντρες στην οδό Ανδριανουπόλεως προκαλούν εδώ και πολλά χρόνια «πονοκεφάλο» στις δημοτικές και αστυνομικές αρχές, με πολλούς κατοίκους να έχουν εκφράσει επανειλημμένως τα παράπονά τους.

Έξαρση του φαινομένου

Παρ' όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα οι αυτοσχέδιοι αγώνες έχουν γνωρίσει έξαρση, ενώ μόνο λίγες δεν είναι οι φορές που έχουν προκληθεί τροχαία ατυχήματα, με χαρακτηριστικό αυτό στις 18 Απριλίου, όταν αυτοκίνητο καρφώθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε βιτρίνα καταστήματος.

Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει καρέ-καρέ τη στιγμή που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με το τελευταίο να παίρνει «τρελή» πορεία και να προσκρούει με μεγάλη σφοδρότητα στο κατάστημα.

Σε στοχευμένες δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων, προχωρά και η Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής η οποία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους σε σημεία που στήνονται κατ' εξακολούθηση κόντρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ