Τα Toyota θα φορτίζουν μεταξύ τους ασύρματα και εν κινήσει!

Ηλεκτρικό Toyota ασύρματη φόρτιση εν κινήσει 2021 πατέντες

Στο μέλλον τα αυτοκίνητα της Toyota θα μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ τους ηλεκτρική ενέργεια χωρίς καλώδια και χωρίς να σταματούν, σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η Toyota φαίνεται πως θέλει να πάει τη φόρτιση των ηλεκτρικών και plug-in αυτοκινήτων της ένα βήμα παραπέρα προσφέροντας την απίστευτη ευκολία κατά τη φόρτιση τους χωρίς τη χρήση καλωδίων. Και ενώ το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι κάτι καινούριο -οι Ιάπωνες ασχολούνται με την ασύρματη φόρτιση από σταθερό φορτιστή τουλάχιστον μια 10ετία-, νέες πληροφορίες θέλουν τα μοντέλα της Toyota να μπορούν να το κάνουν αυτό και μεταξύ τους, χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Οι νέες πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου προέρχονται από πατέντες που φαίνεται πως κατέθεσε η ιαπωνική εταιρεία. Σε αυτές τις πατέντες το σύστημα που θέλει να κατοχυρώσει η Toyota, όχι μόνο επιτρέπει την ασύρματη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ δύο αυτοκινήτων, αλλά τους δίνει τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό... εν κινήσει!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα εν λόγω έγγραφα η ασύρματη φόρτιση μεταξύ των μοντέλων της Toyota μπορεί μάλιστα να γίνει είτε «χειροκίνητα» έπειτα από αίτηση του οδηγού μέσω του διαδικτύου, είτε αυτόματα, με το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο να αποφασίζει το ίδιο πότε χρειάζεται επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια.

Στα έγγραφα αναφέρεται επίσης ότι τα αυτοκίνητα που θα επικοινωνούν μεταξύ τους για την ασύρματη μεταφορά ρεύματος θα συγχρονίζονται και αναφορικά με την ταχύτητα κίνησης τους ώστε να ολοκληρώνεται με επιτυχία η μεταφορά στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Και ενώ φαντάζει απίθανο ένας... καλός Σαμαρείτης με Toyota να θέλει να μοιραστεί με κάποιον άλλο τα ενεργειακά αποθέματα της μπαταρίας του, το όλο σενάριο αποκτά πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος, αν τη θέση ενός τυχαίου Toyota, πάρει ένα φορτηγό που έχει φτιαχτεί ειδικά γι' αυτό το σκοπό, μεταφέρει μια τεράστια μπαταρία σε μέγεθος και χωρητικότητα και αλωνίζει σε έναν αυτοκινητόδρομο ώστε ο κάτοχος του ηλεκτρικού μοντέλου να μην χρειάζεται να κάνει μια χρονοβόρα στάση για να φορτίσει...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ