Τα πρώτα σχέδια της Skoda για τα ανανεωμένα Scala και Kamiq

Skoda Scala facelift

Τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα τους, τα δύο συμπαγή μοντέλα της Skoda -το hatchback Scala και στο B-SUV Kamiq- ανανεώθηκαν και θα παρουσιαστούν την 1η Αυγούστου.

Η εταιρεία της Mlada Boleslav πρόσθεσε ορισμένα στοιχεία τεχνολογίας και χαρακτηριστικά εξοπλισμού από μεγαλύτερα αυτοκίνητά της, ενώ προχώρησε και σε σχεδιαστικές παρεμβάσεις για να τα κρατήσει φρέσκα - λίγο πριν το πέρασμα στη νέα σχεδιαστική εποχή των αυτοκινήτων της.

Skoda Kamiq facelift
Skoda Kamiq facelift
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα πρώτα σκίτσα των σχεδιαστών της για τις αλλαγές αυτές, και επιβεβαίωσε πως και τα δύο μοντέλα θα έχουν ελαφρώς ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, αλλαγές στη γρίλια και στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα. Μαζί, θα αποκτήσουν και νέου σχεδιασμού ζάντες και τη νέα γραμματοσειρά της Skoda στην ουρά.

Στο Scala, συγκεκριμένα, τα λεπτότερα φώτα θα ακολουθούν την πολυγωνική λογική των άλλων στοιχείων του ρύγχους που προσδίδουν δυναμισμό - όπως τα μικρά πτερύγια στις άκρες των αεραγωγών του προφυλακτήρα. Τα ίδια μικρά πτερύγια, σε οριζόντια διάταξη, εντοπίζονται και στην ουρά, στις άκρες του διαχύτη.

Skoda Scala facelift
Skoda Scala facelift

Το Kamiq έχει αποκτήσει επίσης περισσότερο δυναμισμό. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα εξακολουθούν να αποτελούνται από δύο τμήματα, και το άνω μέρος τους με τις τέσσερις LED λυχνίες είναι τώρα πιο λεπτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γρίλια μεγάλωσε και τοποθετήθηκε με πιο κάθετη γωνία, στοιχείο χαρακτηριστικό των SUV, ενώ τον προφυλακτήρα διατρέχει σε όλο το πλάτος μια γραμμή βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος που ενισχύει την αίσθηση του πλάτους του αυτοκινήτου. Κάτω από τη γραμμή αυτή, όπως και στον διαχύτη, δύο μεταλλικού χρώματος προστατευτικά τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του τσέχικου SUV.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ