Αποστολή στην Τσεχία: Αυτό είναι το μέλλον της Skoda

Skoda Enyaq iv

Tο carandmotor ταξίδεψε στην Τσεχία όπου η Skoda δίνει στον αυτοκινητικό κόσμο μια πρώτη γεύση για τη μελλοντική προϊοντική γκάμα της.

Την ηλεκτρική της «επίθεση» πραγματοποιεί η Skoda η οποία εμπλουτίζει την γκάμα της με μηδενικών ρύπων μοντέλα που ενσωματώνουν τεχνολογίες τελευταίας γενιάς και ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες τόσο του σήμερα όσο του αύριο.

Τα σχέδια της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ακόμα μεγαλύτερα και για το μέλλον, έχοντας ως πρωταγωνιστές 6 ολοκαίνουργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα λανσαριστούν στην αγορά έως το 2026.

6 νέα μοντέλα από τη Skoda
Τα 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Skoda δίνει την ευκαιρία στους φίλους της να συστηθούν με τη μελλοντική προϊόντική γκάμα της μέσω της εκδήλωσης “Let’s Explore”, στην Τσεχία όπου βρίσκεται το carandmotor.

Τα 6 καινούργια μοντέλα της Skoda

Η Skoda είναι πλήρως αφοσιωμένη στη μετάβασή της στο νέο καθεστώς της ηλεκτροκίνησης, και στο πλαίσιο αυτό θα διαθέσει στην αγορά 6 ολοκαίνουργια μοντέλα έως το 2026 που θα της εξασφαλίσουν «ηλεκτρική εκπροσώπηση» σε κάθε δημοφιλία κατηγορία: Μικρά αυτοκίνητα, compact, Combi και 7θέσια SUV (Space).

6 νέα μοντέλα από τη Skoda
Το νέο 7θέσιο της Skoda

Ειδικότερα, η Skoda το 2025 θα αναβαθμίσει τα Enyaq iV και Enyaq Coupé iV, ενώ θα λανσάρει και τα εξής καινούργια μηδενικών ρύπων μοντέλα:

- Ένα μικρό SUV (κατηγορία Small)
- Το Elroq που θα είναι ο αντικαταστάτης του Karoq (compact SUV)
- Ένα station wagon (Combi)
- Και ένα 7θέσιο SUV που θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Vision 7S (Space).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
6 νέα μοντέλα από τη Skoda
Το νέο μικρό SUV της Skoda

Η αρχή θα γίνει το 2024 με τον Elroq μήκους 4,50 μέτρων που θα δίνει έμφαση στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα, για να ακολουθήσει το μικρό SUV που με τιμή περί τα 25.000 ευρώ θα εκδημοκρατίσει την ηλεκτροκίνηση. Θα έχει μήκος 4,10 μ. ο χώρος αποσκευών θα είναι παρόμοιος του Scala και θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο του ομίλου VW στην Ισπανία.

Το 2025 θα αναβαθμιστούν τα Enyaq iV και Enyaq iV Coupe που θα υιοθετήσουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid που εισήχθη από το Vision 7S. Μην ξεχνάμε ότι τα Enyaq iV ήταν τα πρώτα μοντέλα της Skoda που βασίστηκαν στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW και ως εκ τούτου αποτελούν τους σημαιοφόρους της Skoda στη νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει η εταιρεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
6 νέα μοντέλα από τη Skoda
To νέο Skoda Enyaq iV Coupe

Εντός του 2026 θα διατεθεί στην αγορά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Station wagon (combi) της Skoda, με την 6άδα να συμπληρώνει η έκδοση παραγωγής του Vision 7S, έχοντας μήκος περί τα 4,90 μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα της Skoda με προηγμένους και αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα θα συνεχίζουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γκάμας της τσεχικής εταιρείας, όσο αυτή υλοποιεί την ηλεκτρική της μετάβαση.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Skoda

Όλα τα μοντέλα BEV θα διαθέτουν τη χαρακτηριστική γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid, η οποία υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το DNA της μάρκας: στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα. 

6 νέα μοντέλα από τη Skoda
To νέο station wagon της Skoda
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, η εξωτερική εμφάνιση των επερχόμενων μοντέλων της θα ακολουθει μια μίνιμαλ προσέγγιση, την ίδια ώρα που θα εκπέμπεται δυναμισμός. Παράλληλα, τα αυτοκίνητά της θα φέρουν αεροδυναμική σχεδίαση με στόχο τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και την αύξηση της αυτονομίας. Έμφαση θα δοθεί και στον εσωτερικό σχεδιασμό, με βασικούς πυλώνες την ευρυχωρία, τη λειτουργικότητα και τις διαισθητικές λειτουργίες.

6 νέα μοντέλα από τη Skoda
Το νέο Skoda Enyaq iV

Η φιλοσοφία της Skoda για τη διαμόρφωση της καμπίνας αποτυπώνεται στο πρωτότυπο Vision 7S όπου πρωταγωνιστεί η «αιωρούμενη» κεντρική οθόνη αφής, παρουσία 6 κουμπιών που παρέχουν στον οδηγό άμεση πρόσβαση στα κεντρικά μενού του συστήματος πολυμέσων. Το «παρών» δίνουν και κάποια ψηφιακά μπουτόν που είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να καθιστούν την εμπειρία του χρήστη όσο το δυνατόν πιο απλή και ευχάριστη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda εσωτερικό

Η βιωσιμότητα σε πρώτο πλάνο

Εκτός από την επιτάχυνση της μετάβασής της στην ηλεκτροκίνηση, η Skoda εστιάζει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας τόσο κατά την παραγωγή οχημάτων όσο και στις εφοδιαστικές αλυσίδες της.

H Skoda έχει δεσμευθεί στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις εγκαταστάσεις της, στην εστίαση σε ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και στη συνεπή ανακύκλωση μπαταριών υψηλής τάσης από ηλεκτρικά οχήματα. 

Skoda βιωσιμότητα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και σήμερα, για την κατασκευή των πάνελ κάτω από το αμάξωμα του Skoda Enyaq iV έχουν χρησιμοποιηθεί 13 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών, που προέρχονται από παλιά περιβλήματα μπαταριών και προφυλακτήρες.

Τέλος, μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, και τα τρία εργοστάσια της εταιρείας στην Τσεχία θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, μιας και θα χρησιμοποιείται ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από ΑΠΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ