Τα νέα σπορ καθίσματα της Ford έρχονται Ευρώπη

Ford Puma ST

Με εντυπωσιακή σχεδίαση και εργονομική στήριξη σε όλα τα σωστά σημεία η Ford παρουσίασε τα νέα σπορ καθίσματα της που θα έρθουν και στη Γηραιά Ήπειρο. Δείτε σε ποια μοντέλα θα είναι διαθέσιμα.

Σύμφωνα μ τη Ford μέχρι σήμερα οι οδηγοί που ήθελαν να έχουν σωστή υποστήριξη κατά τη σπορ οδήγηση έπρεπε να επιλέξουν καθίσματα που θυσίαζαν ως ένα βαθμό την άνεση στις μεγάλες αποστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα η εταιρεία παρουσιάζει τα νέα της σπορ καθίσματα, τα οποία έρχονται για να δώσουν τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα προσπαθώντας να συνδυάσουν την άνεση με την σωστή υποστήριξη, σε ιδανική αναλογία.

Τα νέα σπορ καθίσματα αποτελούν προϊόν εξέλιξης της Ford Perfomance και έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί από την ίδια την εταιρεία. Τα νέα σπορ καθίσματα, που προσφέρουν σε επιβάτη και συνεπιβάτη ούτε λίγο ούτε πολύ 14 διαφορετικές ρυθμίσεις, φέρουν μάλιστα πιστοποίηση από τον γερμανικό οργανισμό υγείας σπονδυλικής στήλης Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Αυτές οι 14 διαφορετικές ρυθμίσεις είναι που δίνουν τη δυνατότητα στα νέα σπορ καθίσματα να φέρουν την πιστοποίηση του AGR.

sport καθίσματα ford
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιστοποίηση AGR δίνεται από μια ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή ειδικών που απαρτίζεται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θέλουν να προωθήσουν προϊόντα που είναι «φυλικά» για την σπονδυλική στήλη. Σύμφωνα και με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί οι πόνοι στη μέση είναι η κύρια αιτία παγκοσμίως περιορισμού κινητικότητας, με το 63% των οδηγών να υποφέρουν από πόνους χαμηλά στην πλάτη, πόνοι που περιορίζουν την κινητικότητα τους.

«Οι μηχανικοί της Ford Performance περνούν μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα στο κάθισμα του οδηγού από τους περισσότερους υπαλλήλους μας, οπότε ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η θέση οδήγησης για τη διασκέδαση αλλά και να φτάσεις στο προορισμό σου χωρίς να έχεις πιαστεί ή να νιώθεις πόνους.», δήλωσε σχετικά ο Michael Janzen, υπεύθυνος καθισμάτων της Ford Ευρώπης.

Εκτός από τις τυπικές ρυθμίσεις που φέρουν τα νέα σπορ καθίσματα της Ford, μπορούν να ρυθμιστούν αναφορικά και με το μήκος του εδράνου που αυξομειώνεται ανάλογα με τις διαστάσεις οδηγού και συνοδηγού, ενώ, ακόμη πιο σημαντικά, το έδρανο ρυθμίζεται και ως προς την κλίση του. Για να φτάσουν στο κάθισμα παραγωγής, οι μηχανικοί της Ford δοκίμασαν συνολικά 10 διαφορετικά πρωτότυπα καθίσματα, ενώ πειραματίστηκαν και με διαφορετικής πυκνότητας αφρώδη υλικά για να βρουν τη χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και υποστήριξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ευρώπη τα νέα σπορ καθίσματα θα είναι διαθέσιμα στις εκδόσεις ST των Frod Puma, Fiesta και Focus με την vegan επένδυση Sensico που θυμίζει δέρμα αλλά δεν είναι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ