Με 7 νέα μοντέλα η ηλεκτρική αντεπίθεση της Ford

Ford Mustang Mach-E

Μια πλήρη γκάμα ηλεκτροκίνητων προτάσεων θα προσφέρει η Ford στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα χρόνια, παρουσιάζοντας επτά μηδενικών ρύπων μοντέλα έως και το 2024.

Επτά νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα πρόκειται να λανσάρει μέσα στα επόμενα χρόνια η Ford περνώντας με αυτόν τον τρόπο με μια νέα, ηλεκρική εποχή.

Ακολουθώντας, λοιπόν, το εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα της Mustang Mach-E, η οποία ήδη σταδιοδρομεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η Ford πρόκειται να ενισχύσει την ηλεκτροκίνητη γκάμα της με επτά νέα μοντέλα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού Puma.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To δημοφιλές crossover θα αποκτήσει σε δύο χρόνια από σήμερα μια μηδενικών ρύπων έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται στην Craiova της Ρουμανίας και θα προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Puma, ωστόσο, δεν θα αποτελέσει το μοναδικό ηλεκτροκίνητο crossover στην γκάμα της Ford, καθώς νωρίτερα -εντός του 2023- η μπλε οβάλ φίρμα θα περάσει στη γραμμή παραγωγής και ένα μεσαίων διαστάσεων όχημα ελευθέρου χρόνου το οποίο θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το τελευταίο περιγράφεται ως το πρώτο «μαζικής παραγωγής ηλεκτρικό μοντέλο» της Ford και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα διαθέτει αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Στα πλάνα εξηλεκτρισμού της Ford περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός “Sport Crossover”, το οποίο θα κατασκευάζεται επί γερμανικού εδάφους και ειδικότερα στην Κολονία, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το Ford Electrification Center στο οποίο θα φιλοξενηθεί και μια μονάδα παραγωγής μπαταριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός των τριών ηλεκτροκίνητων crossover, η Ford ανακοίνωσε την παραγωγή τεσσάρων ακόμα ηλεκτρικών μοντέλων που δεν είναι άλλα από τις επιβατικές και επαγγελματικές εκδόσεις των Tourneo και Transit.

Έως τα τέλη του 2024, λοιπόν, η Ford θα διαθέτει εννέα ηλεκτροκίνητες προτάσεις στην ευρωπαϊκή γκάμα της, θέτοντας ως ορόσημο τις 600.000 πωλήσεις μηδενικών ρύπων οχημάτων σε ετήσια βάση έως το 2026. 

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ