Προηγμένα σπορ καθίσματα της Porsche από 3D εκτυπωτή

Porsche 911 Turbo S

Η Porsche παρουσίασε τα -κατασκευασμένα μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης- νέα της bucket καθίσματα για τις 911, Boxster και Cayman, τα οποία θα προσφέρουν εξατομίκευση μέσω τριών διαφορετικών επιπέδων ακαμψίας.

Τα νέα καθίσματα θα διατίθενται από τον τομέα Porsche Tequipment στον προαιτερικό εξοπλισμό των γερμανικών σπορ αυτοκινήτων. Θα μπορούν να προστεθούν στον online «διαμορφωτή» της παραγγελίας, αλλά και να τοποθετούνται και σε Porsche που έχουν ήδη πουληθεί. Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει τον προσεχή Φεβρουάριο.

Η Porsche παρουσίασε την τεχνολογία που κρύβουν τα συγκεκριμένα σπορ καθίσματα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021, και τώρα ανακοίνωσε και τη διάθεσή τους στην αγορά. Το κεντρικό τμήμα, το προσκέφαλο και η πλάτη του καθίσματος είναι όλα κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν της προηγμένης τους εμφάνισης, η Porsche προσφέρει και τη δυνατότητα εξατομίκευσης των καθισμάτων - με την επιλογή ανάμεσα σε τρία επίπεδα ακαμψίας του κεντρικού τους τμήματος, αναλόγως της χρήσης που κάνει κάθε ιδιοκτήτης της Porsche του.

Η φίρμα της Στουτγάρδης έκανε εκτενείς δοκιμές των νέων καθισμάτων στην πίστα, και ο οδηγός δοκιμών της εταιρείας Lars Kern εξήγησε: «Η προσαρμογή του καθίσματος σε μεμονωμένους οδηγούς είναι διαθέσιμη από πολύ καιρό στο επαγγελματικό motorsport. Τώρα η Porsche προσφέρει την εξατομίκευση και στο δρόμο, με διαφορετικά επίπεδα ακαμψίας.

»Στις πρώτες δοκιμές με εντυπωσίασε η εργονομία τους - η σχετικά χαμηλότερη θέση οδήγησης και η βελτιωμένη προστασία της λεκάνης προσφέρουν αίσθηση αντίστοιχη με αυτή που αποκομίζεις από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ο αερισμός των καθισμάτων είναι επίσης εντυπωσιακός», κατέληξε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα, τρισδιάστατα εκτυπωμένα bucket καθίσματα της Porsche είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας επένδυσης του ομίλου Volkswagen στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Πέραν της Porsche, και η VW θα εισάγει καθίσματα από 3D εκτυπωτή, αρχικά σε επιλεγμένα αυτοκίνητα της γκάμας της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ