Η Porsche σχεδιάζει μικρό ηλεκτρικό fastback στη βάση του Audi A4 E-tron

Porsche Taycan

Ένα μικρότερο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τάξης των 60 χιλιάδων Ευρώ φέρεται να βρίσκει το δρόμο του προς τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Λειψίας.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία της Στουτγάρδης δεν έχει ακόμα λάβει οριστική απόφαση για την κατασκευή του αυτοκινήτου που φημολογείται ότι θα ονομάζεται Cajun - μια ονομασία την οποία η Porsche έχει καταχωρήσει από το 2011.

Σε περίπτωση παραγωγής του, αυτό θα είναι το έβδομο μοντέλο της γκάμας της Porsche, και το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό - για να αντιμετωπίσει εμπορικά αυτοκίνητα όπως η BMW i4 και το Tesla Model 3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο ηλεκτρικό fastback της Porsche θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα ΡΡΕ που έχει εξελίξει η εταιρεία σε συνεργασία με την Audi, καθώς και ότι -όπως και το A4 E-tron- θα δίνει την επιλογή πίσω κίνησης με έναν ηλεκτροκινητήρα ή τετρακίνησης με δύο.

Η μονάδα ισχύος και η μπαταρία θα είναι κοινές με την επερχόμενη Macan EV, η οποία επίσης θα παράγεται στο εργοστάσιο της Λειψίας μαζί και με τις Macan, Panamera και Panamera Sport Turismo. Για την ακρίβεια, χωρίς ακόμα να προσδιορίζει για ποιους λόγους, η Porsche επενδύει 600 εκατ. Ευρώ στην επέκταση του εργοστασίου της γερμανικής πόλης, κατασκευάζοντας επιπλέον χώρο 75,5 στρεμμάτων για την κατασκευή αμαξωμάτων.

Αν παραχθεί, αυτό θα είναι ακόμα αντίτυπο της συνεργασίας της Porsche και της Audi, υπό την ομπρέλα του Oμίλου VW, μετά τις υβριδικές Porsche Cayenne και Audi Q7, τις Taycan και E-tron GT, καθώς και τα ηλεκτρικά Macan EV και Q6 E-tron που οι δύο εταιρείες εξελίσσουν μαζί αυτό το χρονικό διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ