Έρχονται τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα στον κόσμο: Τι θα μεταφέρουν;

Renault ιστιοφόρο

Έναν στόλο γιγαντιαίων ιστιοφόρων προτίθεται να δημιουργήσει η Renault με σκοπό να μηδενίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των αυτοκινήτων.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια, ωστόσο, η υλοποίησή της σε αυτήν την κλίμακα προκαλεί τραβά, δικαίως, τα βλέμματα όλων.

Ο λόγος για το project της κατασκευής γιγαντιαίων ιστιοφόρων τα οποία πρόκειται να ριχθούν στη μάχη του περιορισμού των εκλυόμενων ρύπων.

Ιστιοφόρο Renault
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ιστιοφόρα θα εξελιχθούν από τη Renault σε συνεργασία με τη Neoline και θα είναι επί της ουσίας οχηματαγωγά με τα οποία η γαλλική φίρμα θα μεταφέρει τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει.

Τη διαφορά θα κάνει η παρουσία τεράστιων ιστίων συνθετικής κατασκευής, τα οποία θα επιτρέπουν στους γίγαντες των θαλασσών να κινούνται αξιοποιώντας τη δύναμη του αέρα.

Χάρη σε αυτήν, τα οχηματαγωγά της Renault θα έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν τους εκλυόμενους ρύπους κατά 90%, καθώς ένα μεγάλος μέρος του ταξιδιού θα πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Ιστιοφόρο Renault

Αυτό θα καταστήσει το ταξίδι των συγκεκριμένων οχηματαγωγών πιο αργό, κάτι ωστόσο που δεν φαίνεται να ανησυχεί τους ιθύνοντες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πρώτες δοκιμές των ιστιοφόρων θα πραγματοποιηθεί το 2024 και κάθε ένα από τα «πράσινα» οχηματαγωγά πλοία θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 300 με 400 οχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνεργασία της Renault με την Neoline είχε ανακοινωθεί το 2018 και σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά περνά στη φάση της υλοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ