Το Renault 5 Turbo «αναγεννήθηκε» με 400 ίππους

Legende Turbo 3

H Legend Automobiles έκανε πάλι το «θαύμα» της, αναβιώνοντας ακόμη ένα θρυλικό rallycar των 1980s -το Renault 5- με το εκρηκτικό πρωτότυπο Turbo3 των 400 ίππων.

Η εταιρεία του Λος Άντζελες πρόσφατα παρουσίασε τη σύγχρονη, ηλεκτρική εκδοχή του Audi Quattro, που μεσουρανούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ τη δεκαετία του ΄80 - και τώρα έκανε το ίδιο και με ένα άλλο διάσημο rallycar, το Renault 5 Turbo, το οποίο υπήρξε ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Γάλλου σχεδιαστή και συνιδρυτή της αμερικανικής εταιρείας, Alan Derosier.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Derosier σκέφτηκε πώς θα μπορούσε να ήταν μια σύγχρονη εκδοχή του γαλλικού «πυραύλου τσέπης», τη σχεδίασε, και μόλις δημοσίευσε τα σχέδια στο διαδίκτυο η απήχηση ήταν τέτοια που αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα την αναβίωσή του. Με την προϋπόθεση η αναβίωση να περιείχε το ίδιο πάθος με το πρωταρχικό R5.

Έτσι, αποφάσισε να το κατασκευάσει με μηχανικό κιβώτιο, ώστε να μην αλλάξει η «ιεροτελεστία» της αγωνιστικής οδήγησης με συμπλέκτη, να τοποθετήσει φυσικά Turbo κινητήρα, μια τετρακύλινδρη μονάδα που αποδίδει 400 ίππους, αλλά και ένα χειροποίητο πακέτο αεροδυναμικών εξαρτημάτων κατασκευασμένων από ανθρακονήματα.

Αυτό σημαίνει ότι το βάρος του πρωτοτύπου Turbo 3 -που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα- θα παραμένει αρκετά χαμηλά, αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα είναι τριψήφιο, όπως του Renault 5 Turbo. Σε κάθε περίπτωση οι επιδόσεις του θα είναι εντυπωσιακές, ακριβώς όσο εντυπωσιακό είναι και το νεο-ρετρό σχέδιο που συνδυάζει κλασσικά 80s στοιχεία με νεωτερισμούς όπως τα LED φωτιστικά σώματα και η μεγάλη ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Legend δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πόσο μπορεί να κοστίζει, μόλις παραχθεί, η σύγχρονη αυτή εκδοχή του Renault 5 Turbo. Πάντως, αν θέλει κάποιος να αποκτήσει ένα αυθεντικό αντίτυπο του γαλλικού rallycar, θα χρειαστεί να καταβάλλει μεγαλύτερο των 100 χιλιάδων Ευρώ.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ