Οι ατσάλινοι γίγαντες των Ωκεανών: Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων στον κόσμο (video)

Τα μεγαλύτερα Ro Ro πλοία μεταφορών 2022

Διασχίζουν τους ωκεανούς για να μεταφέρουν κάθε φορά χιλιάδες οχήματα στην «πόρτα» μας και εντυπωσιάζουν με τις διαστάσεις και τις σύγχρονες τεχνολογίες τους. Αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες των μεταφορών.

Η θέα και μόνο ενός τέτοιου πλοίου είναι ικανή να σε κάνει να σαστίζεις και αυτό συνεχίζεται με την ανάγνωση και των «τεχνικών χαρακτηριστικών» τους. Ο λόγος για τα πλοία μεταφοράς οχημάτων Ro Ro (roll-on/roll-off, rolling cargo) αυτούς τους ατσάλινους γίγαντες που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για να καλύψουν με επιτυχία τις τεράστιες ανάγκες μεταφοράς καινούριων οχημάτων, από τα εργοστάσια κατασκευής τους στα κέντρα διανομής των εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αν νομίζετε ότι έχουμε να κάνουμε με τεράστια μεταλλικά «κήτη» που δεν αξίζουν την προσοχή σας, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε, αφού ειδικά τα μεγαλύτερα από αυτά ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που μπορεί να... ντροπιάσει ακόμη και ένα σύγχρονο υβριδικό αυτοκίνητο!

Το video που ακολουθεί παρουσιάζονται τα δέκα μεγαλύτερα Ro Ro πλοία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, το καθένα πιο εντυπωσιακό από το επόμενο, όχι μόνο λόγο μεγέθους αλλά και των τεχνολογιών που ενσωματώνει για την κίνηση του αλλά και άλλων αναφορικά με την αεροδυναμική και υδροδυναμική τους απόδοση.

Κάποια φέρουν μεταβλητού ύψους καταστρώματα που, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν σχεδόν οποιοδήποτε όχημα (από αυτοκίνητα, μέχρι μπουλντόζες και τρένα!). Αρκετά από αυτά κινούνται μάλιστα με υγροποιημένο φυσικό αέριο, ένα με βιοκαύσιμα, ενώ στην κορυφή κάθεται το μεγαλύτερο όλων αναφορικά με τις μεταφορικές τους δυνατότητες -περισσότερα από 7.500 αυτοκίνητα- το οποίο θεωρείται ως το πιο σύγχρονο καθώς είναι… υβριδικό!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετά όμως με τα λόγια. Δείτε το ακόλουθο video και μείνετε και εσείς άφωνοι με την πρόοδο της τεχνολογίας που καταγράφεται στις θαλάσσιες μεταφορές.
Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ