Αυτά είναι τα ελληνικά αυτοκίνητα που εξάγονται σε 17 χώρες

Τα ελληνικά αυτοκίνητα που εξάγονται σε 17 χώρες 2022

Και όμως η Ελλάδα έχει τον δικό της κατασκευαστή αυτοκινήτων, ο οποίος, αν και μικρός σε μέγεθος, έχει καταφέρει να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο.

Από τις λίγες στιγμές υπερηφάνειας για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία κατασκευής αυτοκινήτων είναι η Replicar Hellas, η μικρή εταιρεία που βρίσκεται στην Πιερία και κατασκευάζει ρέπλικες κλασικών Porsche.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και μετρά επί της ουσίας μόλις 14 χρόνια ζωής, η Replicar Hellas, ή RCH Automotive όπως παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της, έχει καταφέρει να αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς κατασκευαστές στην ιδιαίτερη κατηγορία που δραστηριοποιείται, σε όλο τον κόσμο. Απόδειξη γι' αυτό είναι τα μοντέλα που έχει εξάγει μέχρι σήμερα, τα οποία έχουν βρει το δρόμο τους σε 17 χώρες.

Η Replicar Hellas φημίζεται για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων που κατασκευάζει, τα οποία έχουν παράλληλα χαμηλότερο κόστος από τα αντίστοιχα των ξένων εταιρειών. Η μικρή ελληνική βιοτεχνία έχει τον δικό της Παγκόσμιο Κωδικό Κατασκευαστή, τα μοντέλα της φέρουν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις τύπου και πιστοποιήσεις (TUV και ISO) και γι' αυτό το λόγο βγάζουν και κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μικρή ελληνική βιοτεχνία με το φανατικό παγκόσμιο κοινό κατασκευάζει δύο μοντέλα, το ένα αντίγραφο της Porsche 356 και το άλλο αντίγραφο της επίσης θρυλικής Spyder 550. Για την 356 υπάρχουν διαθέσιμες και εκδόσεις wide body, με φουσκωμένους θόλους και μεγαλύτερο πλάτος.

Αυτό που ξεχωρίζει τα μοντέλα της Replicar Hellas ως ρέπλικες που προορίζονται ακόμη και για καθημερινή χρήση είναι η εξαιρετική προσοχή στην κατασκευαστική λεπτομέρεια και η δυνατότητα εκτενέστατης εξατομίκευσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε ενδιαφερόμενου. Η οροφή για παράδειγμα είναι υφασμάτινη, αδιάβροχη και διαθέτει ρυθμιζόμενο ως προς το ύψος πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ για το κάθισμα υπάρχουν τρία διαφορετικά μεγέθη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται και από την εκ νέου σχεδιασμένη καλωδίωση (διάγραμμα κυκλώματος γερμανικής εταιρείας) η οποία διαθέτει 12 θέσεις ασφαλειών, έναντι 7 που χρησιμοποιούν άλλοι κατασκευαστές, έτσι ώστε όλα τα επιμέρους ηλεκτρικά κυκλώματα του οχήματος να είναι καλά ασφαλισμένα.

Ως κινητήρες για τα μοντέλα της η ελληνική εταιρεία χρησιμοποιεί ανακατασκευασμένους 4κύλινδρους boxer που προέρχονται από VW Beetle. Οι κινητήρες που χρησιμοποιούνται είναι ανακατασκευής με 100% καινούργια ανταλλακτικά. Λειτουργούν με αμόλυβδη βενζίνη ενώ υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης εντελώς καινούργιων κινητήρων κατά παραγγελία, κάτι που ισχύει και για τα 4τάχυτα κιβώτια. Η Replicar Hellas μπορεί ακόμη και να βελτιώνει τα μοτέρ που τοποθετεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη με την χωρητικότητα και την απόδοση να ξεκινά από το 1,6 λίτρο και τους 60 ίππους -για απόλυτη κλασική αίσθηση- έως και τους 250 ίππους και τα 2,9 λίτρα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σασί που προέρχεται επίσης από σκαραβαίο γίνεται αμμοβολή, καθαρίζεται χημικά και κονταίνει στα πρότυπα μιας γνήσιας 356. Έπειτα ασταρώνεται και βάφεται και τοποθετούνται καινούργια πατώματα καθώς και μονωτικά υλικά. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι όλα τα χημικά που χρησιμοποιεί ανήκουν σε πιστοποιημένες εταιρίες. Να σημειωθεί επίσης ότι όλα τα ανταλλακτικά και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται είναι καινούρια και φέρουν τη δική τους εγγύηση.

Η Replicar Hellas προσφέρει συνολικά 15 «βασικές» διαμορφώσεις για τις δικές της 356, 550 και 356 Wide με τον τελευταίο λόγο στην εξατομίκευση να το έχει ο ενδιαφερόμενος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ