Μοναδική Ferrari γίνεται σμπαράλια στο Le Mans (video)

Ferrari 250 GT SWB Breadvan ατύχημα εκατομμυρίων 2022 Le Mans

Δείτε στο παρακάτω video τη μία και μοναδική Ferrari 250 GT SWB Breadvan που υπάρχει να γίνεται σμπαράλια κατά τη διάρκεια αγώνα.

Ένα ταξίδι στο χρόνο είναι το Le Mans Classic που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην ομώνυμη θρυλική πίστα, στην ίδια όπου λαμβάνουν μέρος και το σύγχρονο 24ωρο του Le Mans.

Το Le Mans Classic πραγματοποιείται κάθε φορά από το 2002 στις αρχές Ιουλίου δίνοντας την ευκαιρεία στους χιλιάδες φίλους των κλασικών αγωνιστικών να τα απολαύσουν σε δράση από κοντά και να τα δουν ξανά σε επικές μεταξύ τους μάχες.

Έτσι έγινε και στο φετινό Le Mans Classic που συγκέντρωσε για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων θεατών που είδαν να αγωνίζονται περισσότερα από 700 αγωνιστικά στις διάφορες κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν βάσει και του έτους κατασκευής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ferrari 250 GT SWB Breadvan ατύχημα εκατομμυρίων 2022 Le Mans

Φέτος παρούσα στο κλασικό Le Mans ήταν και η 250 GT SWB Breadvan, η μοναδική που κατασκευάστηκε ποτέ, το 1962. Στη «Breadvan» δόθηκε αυτό το παρατσούκλι λόγω της περίεργης για την εποχή σχεδίασης της, η οποία θύμιζε «μικρό φορτηγό». Σχεδιαστικά αποτελούσε «προϊόν» του Piero Drogo, με την εξέλιξη της να έχει αναλάβει ο Giotto Bizzarrini για λογαριασμό του κόμη Giovanni Volpi.

Η 250 GT SWB Breadvan βασίζεται στην 250 GT SWB του 1961 και εξελίχθηκε για να ανταγωνιστεί την ολοκαίνουρια τότε Ferrari 250 GTO του 1962. Δημιουργήθηκε μάλιστα έπειτα από την άρνηση του Enzo Ferrari να πουλήσει την 250 GTO στον Volpi και την αγωνιστική του ομάδα γιατί ο τελευταίος είχε προσλάβει μηχανικούς που είχε απολύσει ο «Commendatore»...

Αυτή λοιπόν η μοναδική και μη εργοστασιακή Ferrari έλαβε μέρος στο φετινό Le Mans Classic. Με τα αυτοκίνητα να οδηγούνται πραγματικά στο όριο τους η 250 GT SWB Breadvan, στα χέρια του Lukas Halusa, είχε μια έξοδο από την πίστα με πάρα πολλά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένες ζημιές και κόστος επιδιόρθωσης που ανέρχεται λογικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ευτυχώς ο οδηγός της δεν είχε κάποιο τραυματισμό σε αντίθεση με την Breadvan που, όπως θα δείτε και εσείς στο παρακάτω video, δεν βρίσκεται πλέον και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ