https://www.dsautomobiles.gr/models/ds3/collections/ds3-jules-verne.html?utm_source=carandmotor.gr&utm_medium=DIS-RES&utm_campaign=DS3_JulesVerne_Billboard_GR_DS_VN_Mobility_Reveal_DIS-RES_A_VI_CLICKS_NA_NA&partner_uid=HashedMail

Τα αυτοκίνητα 8ετίας με τις λιγότερες βλάβες –Ποια μοντέλα δεν σε στέλνουν στο συνεργείο

Mazda-2-2015

Αυτά είναι τα 10 μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2015 και 2016, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της γερμανικής TÜV, τα οποία ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία τους.

Η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκίνητου ανθίζει στην Ελλάδα, αφού ειδικά το τελευταίο διάστημα όπου οι τιμές των καινούριων έχουν πάρει την ανηφόρα, όλο και περισσότεροι στρέφονται σε οχήματα από “δεύτερο”χέρι.

Αν και κάποιος μπορεί να βρει “δυνατές” ευκαιρίες, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί το τελευταίο πράγμα που θα θέλει είναι να δώσει λίγα χρήματα για να το αγοράσει και μετά μια περιουσία για να το φτιάξει. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η αξιοπιστία αφού αν ένα μοντέλο έχει καλή φήμη και χαμηλά ποσοστά βλαβών, τότε το ρίσκο μειώνεται σημαντικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ετήσια έκθεση της γερμανικής TÜV, η οποία βασίζεται σε εκατομμύρια τεχνικούς ελέγχους (ΚΤΕΟ) που πραγματοποιούνται στη Γερμανία. Ουσιαστικά, η TÜV συγκεντρώνει στοιχεία για την αξιοπιστία κάθε μοντέλου ανάλογα με την ηλικία του. Στη σημερινή λίστα θα δούμε τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα ηλικίας 8-9 ετών, δηλαδή μοντέλα που κυκλοφόρησαν κυρίως το 2015 και το 2016.

10. Mitsubishi ASX
Ποσοστό βλαβών: 13,3% 
Μέσος όρος χλμ.: 104.000

mitsubishi

Το μικρό SUV της Mitsubishi έκανε ντεμπούτο το 2010 και παρέμεινε στην αγορά μέχρι το 2017. Τα ευρωπαϊκά μοντέλα κατασκευάζονταν στην Ιαπωνία, γεγονός που συνήθως σημαίνει υψηλή αξιοπιστία. Απαιτεί, ωστόσο, τακτικές αλλαγές λαδιών ανά 10.000-12.000 χλμ. για να μείνει απροβλημάτιστο. Στις πρώτες εκδόσεις υπήρξε θέμα με την πανοραμικό οροφή, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει η σχετική ανάκληση (κωδικός R30/2018). Το όνομα ASX επανήλθε πέρυσι στην Ευρώπη, αλλά το νέο μοντέλο είναι ουσιαστικά ένα Renault Captur με άλλο σήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

9. Honda Jazz
Ποσοστό βλαβών: 13,1%
Μέσος όρος χλμ.: 79.000

honda

Το μοναδικό μοντέλο της Honda που έχει πωλήσει τον απαραίτητο αριθμό αυτοκινήτων για να μπορέσει να εμφανιστεί στη λίστα της TUV είναι το Jazz. Πάντα θεωρούνταν σημείο αναφοράς σε χώρους και πρακτικότητα για την κατηγορία του, αλλά και σε αξιοπιστία. Στην τρίτη γενιά του (2015-2020) πάλι κέρδισε τους τεχνκούς της TUV, με τη μόνη σοβαρή ανάκληση να αφορά τους αερόσακους Takata, οπότε ελέγξτε οπωσδήποτε αν έχει γίνει η αντικατάσταση, διαφορετικά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

8. Audi A3
Ποσοστό βλαβών: 12,7%
Μέσος όρος χλμ.: 113.000

Audi
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για το πρώτο Audi A3 που βασίστηκε πάνω στην πλατφόρμα MQB, με την ποιοτική καμπίνα να ξεχωρίζει, όντας μια δυνατή παρουσία στην κατηγορία premium hatchback. Τα πιο συνηθισμένα παράπονα αφορούσαν κυρίως το MMI (πολυμέσα), το οποίο μπλόκαρε, και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Υπήρξε ανάκληση για κακοκολλημένα παρμπρίζ, ενώ στους μικρούς βενζινοκινητήρες (1.2 και 1.4 TSI) έχουν αναφερθεί θέματα με την τροφοδοσία καυσίμου.

7. Mercedes A-Class
Ποσοστό βλαβών: 12%
Μέσος όρος χλμ.: 103.000

mercedes

Οι δύο πρώτες γενιές της Mercedes A-Class ήταν αρκετά μέτριες τόσο από άποψη αξιοπιστίας όσο και από οδηγικής συμπεριφοράς. Από το 2012, όμως, η A-Class έγινε hatchback αποκτώντας ένα καλύτερο οδηγικό προφίλ. Στο τομέα της αξιοπιστίας τα πάει αρκετά καλά, με δύο βασικές ανακλήσεις να ξεχωρίζουν. Η μία είναι για τεντωτήρα καδένας στα diesel OM651 και η άλλη για εκκεντροφόρους στους βενζινοκινητήρες M270 (1.6 & 2.0).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. Mercedes GLE
Ποσοστό βλαβών: 11,8%
Μέσος όρος χλμ.: 141.000

mercedes

Μπορεί οι πρώτες Mercedes ML να μην είχαν και τη καλύτερη φήμη, αλλά από την τρίτη γενιά και μετά τα πράγματα άλλαξαν. Το 2015, όπου και μετονομάστηκε σε GLE, η βελτίωση της ήταν κατακόρυφη. Προσοχή χρειάζεται να δοθεί στο αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic, που έχει εμφανίσει βλάβες σε μοντέλα πριν το 2015, ενώ στις diesel εκδόσεις, ο αισθητήρας AdBlue είναι το συχνότερο «παράπονο». Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει τον μεγαλύτερο όρο χιλιομέτρων, δείχνοντας ότι η θέση που κατέχει είναι εξαιρετική.

5. Mercedes B-Class
Ποσοστό βλαβών: 11,1%
Μέσος όρος χλμ.: 91.000

mercedes
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ πιο αξιόπιστη από την πρώτη γενιά, που άφησε μια “γλυκόπικρη γεύση”, η δεύτερη γενιά της Mercedes B-Class ξεχώρισε στους ελέγχους. Αν σας ενδιαφέρει σημαντικό είναι να τσεκάρετε αν έχουν γίνει οι ανακλήσεις για αερόσακους, καδένα χρονισμού, ζώνες και σύστημα διεύθυνσης. Ειδικά στη Γερμανία είναι η αγαπημένη επιλογή των ηλικιωμένων οδηγών, κάτι που συνήθως σημαίνει συντηρημένη χρήση και λίγα χιλιόμετρα.

4. Suzuki Vitara
Ποσοστό βλαβών: 11%
Μέσος όρος χλμ.: 95.000

suzuki

Το 2015 η Suzuki λάνσαρε το νέα Vitara (κωδικός LY), το οποίο κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της στην Ουγγαρία. Αν και δεν ήταν το πιο αθόρυβο ή πολυτελές, είναι ένα τίμιο, οικονομικό και με εξαιρετική φήμη για την αξιοπιστία αυτοκίνητο. Η μοναδική σοβαρή ανάκληση αφορούσε κάποιες βίδες στον πίσω άξονα, αλλά σημαντικό πρόβλημα βρέθηκε σε ελάχιστα αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Mazda 2
Ποσοστό βλαβών: 10,6%
Μέσος όρος χλμ.: 82.000

mazda

Το τρίτης γενιάς Mazda 2 είναι καθαρά ιαπωνικό, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που είχε σχέση με τη Ford Fiesta. Οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες του υστερούν σε επιδόσεις, αλλά κερδίζουν σε αξιοπιστία σε σχέση με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς που φέρνουν turbo. Έχουν γίνει ανακλήσεις σχετικές με τα συστήματα τροφοδοσίας του κινητήρα και τα ηλεκτρικά.

2. Volkswagen Golf Sportsvan
Ποσοστό βλαβών: 10%
Μέσος όρος χλμ.: 89.000

volkswagen
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η MPV εκδοχή του Volkswagen Golf δείχνει να είναι πιο αξιόπιστη από το ίδιο το Golf, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά “φοράνε” τα ίδια εξαρτήματα και βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα. Η εξήγηση για την υψηλή του θέση οφείλεται στο γεγονός ότι αγοράστηκε κυρίως από οικογενειάρχες, οι οποίοι το συντηρούν σωστά μιας και πρόκειται για το βασικό μέσο μεταφοράς του. Μικρά θέματα στα πρώτα μοντέλα (ISOFIX, υποβραχιόνια) και πιο σοβαρά στο σασμάν του 2.0 TDI.

1. Porsche 911 Carrera
Ποσοστό βλαβών: 4%
Μέσος όρος χλμ.: 51.000

porsche

Δεν είναι το μεταχειρισμένο που θα αγοράσει ο καθένας, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Porsche 911 παραμένει θρύλος και στην αξιοπιστία. Βέβαια αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ποιοτική κατασκευή της, αλλά και στο γεγονός ότι “γράφει” λιγότερα χιλιόμετρα από τα υπόλοιπα μοντέλα της λίστας, ενώ τα πιο ακριβά σπορ μοντέλα συνήθως συντηρούνται και πιο σωστά. Σε κάθε περίπτωση η κορυφή της ανήκει, με τα πιο συνηθισμένα θέματα να αφορούν φθορά σε φρένα και συμπλέκτη, αλλά και στον μηχανισμό της οροφής στα Cabrio.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ