Από την Τσεχία με αγάπη: Το Supercar των 700 ίππων και 1,28 εκατομμυρίων ευρώ

Praga Bohema

Το Praga Bohema είναι μια εξωτική δημιουργία που περικλύει τον V6 κινητήρα του Nissan GT-R, και στην εξέλική του συνέβαλλαν οδηγοί της F1 και ακόμα και ο περόφημος Stig του Top Gear.

Παρότι δεν έχει τη φήμη και το μέγεθος της Skoda, η Praga έχει ιστορία σχεδόν 120 ετών στην αυτοκίνηση. Ιδρύθηκε το 1907, και έγινε σύντομα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων της Ευρώπης, όμως τη δεκαετία του 1960 έπαψε να λειτουργεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα. Η Praga παρουσίασε την πρώτη της νέα δημιουργία, ένα supercar που αντλεί τα μηχανικά του μέρη από τη συνεργασία της εταιρείας με τη Nissan. Πρόκειται για το Praga Bohema, που έκανε το ντεμπούτο του -ως πρωτότυπο- το Νοέμβριο του 2022 και πολύ σύντομα -την Άνοιξη του 2024- θα βγει στην παραγωγή.

Η συνεργασία με την εταιρεία της Γιοκοχάμα εξασφάλισε για το Bohema τον συγκλονιστικό κινητήρα V6 και 3.8 λίτρων του Nissan GT-R, που τροποποιημένος εδώ αποδίδει 700 ίππους και 725 Nm ροπής. Το αποτέλεσμα είναι η τελική ταχύτητα να προσεγγίζει τα 320 km/h.

Στην εξέλιξη του Bohema τον τελευταίο χρόνο συμμετείχαν πολλοί και κορυφαίοι οδηγοί, όπως ο πρώην πιλότος της Formula 1 Romain Grosjean, αλλά και ο Ben Collins, ο περίφημος Stig του τηλεοπτικού σόου Top Gear του BBC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Praga έχει ήδη δεχθεί ήδη τις πρώτες παραγγελίες για το Bohema, και ορισμένοι από τους αγοραστές αυτούς απέκτησαν ήδη την πρώτη τους εμπειρία από το πρωτότυπο οδηγώντας στους παγωμένους τσεχικούς δρόμους με τα ελαστικά επιδόσεων Pirelli Trofeo R. Το πρώτο αντίτυπο του supercar θα παραδοθεί αργότερα φέτος, με ιδιαίτερο εξοπλισμό που θα αφορά στην περίσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθένα από τα αντίτυπα του Bohema θα κατασκευάζεται χειροποίητα, και ήδη οι πρώτοι πελάτες έχουν περιηγηθεί στο εργοστάσιο της Praga. Η τσεχική εταιρεία έχει προγραμματίσει μόνο 89 αντίτυπα, και καθένα από αυτά κοστίζει 1,28 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ