Το Subaru BRZ Cup Car Basic παράγεται έτοιμο για την πίστα

Subaru BRZ Cup Car Basic

Με κλωβό ασφαλείας και ατσάλινες ζάντες, το Subaru BRZ Cup Car Basic -που παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία- είναι εκ γενετής ρυθμισμένο σε προδιαγραφές STi για αγωνιστική οδήγηση.

Στην ουσία το «Cup Car Basic» είναι ένα πακέτο εξοπλισμού, και μάλιστα «σπαρτιάτικο», για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε έναν νέο θεσμό των αγώνων αυτοκινήτου στην Ιαπωνία, στην ουσία ένα ενιαίο πρωτάθλημα με την ονομασία Toyota Gazoo Racing GR86 / BRZ Cup που θα ξεκινήσει φέτος. Κοστίζει στη χώρα της Άπω Ανατολής 3.338.500 γιέν, δηλαδή 25.341 Ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καπό του κρύβει τον ατμοσφαιρικό boxer (επίπεδο) κινητήρα 2.4 λίτρων, που στέλνει τους 235 ίππους και τα 250 Nm ροπής του στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων. Η μετάδοση υποστηρίζεται και από διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ ο κινητήρας διαθέτει και δεύτερο σύστημα ψύξης με χρήση λιπαντικού.

Το Subaru BRZ Cup Car Basic διαθέτει μαύρες ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών, αλλά κυρίως ενσωματωμένο roll-cage και αγωνιστικά καθίσματα έξι σημείων - γεγονός που το καθιστά άμεσα έτοιμο να λάβει αγωνιστική έγκριση. Οι πλευρικοί αερόσακοι έχουν αφαιρεθεί, ενώ ειδικά είναι και τα πατάκια. Διατίθεται σε επτά διαφορετικά χρώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος ιαπωνικός θεσμός του Toyota Gazoo Racing GR86 / BRZ Cup ξεκινά φέτος με πέντε αγωνιστικές συναντήσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα διεξαχθεί στις 16-17 Ιουλίου στην ιδιόκτητη πίστα της Toyota, στο Fuji Speedway. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, στο θεσμό θα συμμετέχουν -αποκλειστικά- οι εκδόσεις Cup Car Basic τόσο του Subaru BRZ όσο και του Toyota GR86 - το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ