Αυτό είναι το πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR 86

Toyota GR 86 Gazoo Racing

H Toyota τινάζει την μπάνκα στον αέρα με την πιο ακραία εκδοχή του νέου GR 86, η οποία φέρει την υπογραφή της Gazoo Racing.

Οι Ιάπωνες δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν και μάλιστα ευχάριστα, καθώς μετά την αλλαγή στις προτεραιότητες της Toyota, η οποία αποτυπώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο από τη στιγμή εκείνη που το θηριώδες GR Yaris πέρασε στη γραμμή παραγωγής, οι προτάσεις με σαφή οδηγοκεντρικό προσανατολισμό δεν σταματούν να ξεπηδούν από το επιτελείο του Akiro Toyoda.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Toyota GR 86 να επιστρέψει στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τη βοήθεια της Gazoo Racing, η οποία εξέλιξε μια σειρά βελτιωτικών εξαρτημάτων, αναβαθμίζοντας όχι μόνον την εικόνα του ιαπωνικού coupe αλλά και την παρουσία του στην άσφαλτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota GR 86 Gazoo Racing

Η σταθερή πίσω αεροτομή και τα αεροδυναμικά skirts από ανθρακονήματα αυξάνουν και μάλιστα θεαματικά τις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται στο αμάξωμα του GR 86, την ίδια στιγμή που τα φαρδύτερα μετατρόχια ενισχύουν περαιτέρω την ευστάθεια του ιαπωνικού coupe.

Από εκεί και πέρα, ο λόγος περνά στις σφυρήλατες ζάντες των 19 ιντσών, στον ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό διαχύτη και τις απολήξεις του αναβαθμισμένου συστήματος εξαγωγής GR Sports, ενώ ο εντυπωσιακός επίλογος γράφεται από το νέο setup της ανάρτησης και τους μεγαλύτερους σε διάμετρο δίσκους του συστήματος πέδησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι οποίες ωστόσο περιορίζοντας στο επίπεδο της σχεδίασης, χωρίς να μεταβάλλουν ουσιαστικά τις προδιαγραφές του cockpit.

Αντιστοίχως, δεν έχουν πραγματοποιηθεί αναβαθμίσεις στον τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,4 λίτρων, με μοναδική εξαίρεση το σύστημα εξαγωγής το οποίο είναι από μόνο του αρκετό ώστε να αυξήσει την ισχύ πάνω από τα επίπεδα των 230 ίππων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ