Στο σφυρί ένα από τα τρία εμβληματικά Honda NSX του Ayrton Senna

Honda NSX Ayrton Senna

Ένα άρτιο Honda NSX της πρώτης γενιάς είναι από μόνο του ένα πολύτιμο συλλεκτικό αυτοκίνητο, αλλά φανταστείτε αν πρόκειται για ένα από τα τρία αντίτυπα που οδηγούσε ο Βραζιλιάνος μύθος της F1, Ayrton Senna.

To συγκεκριμένο NSX είναι το κόκκινο αντίτυπο του ιαπωνικού sportscar που απεικονίζεται στις διάσημες φωτογραφίες του Βραζιλιάνου, να το πλένει με το λάστιχο στην κατοικία του στην Quinta Do Lago του Νότου της Πορτογαλίας. Οι πινακίδες του εκδόθηκαν στις 22 Μαρτίου 1991.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αντίθεση με τα άλλα δύο NSX του Senna, το συγκεκριμένο δεν άνηκε στον ίδιο αλλά στην αντιπροσωπεία της Honda στην Πορτογαλία, που του το είχε παραχωρήσει προσωρινά ως δώρο. Όταν ο Ayrton το επέστρεψε, η αντιπροσωπεία το πούλησε και ο τελευταίος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το είχε στην κατοχή του τα τελευταία 11 χρόνια.

Και τώρα αποφάσισε να το βγάλει σε δημοπρασία. Οι λεπτομέρειες της πώλησης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ούτε και η ενδεχόμενη τιμή εκκίνησης του αυτοκινήτου. Όμως αναμφίβολα, λόγω του παρελθόντος του, η τιμή του θα μετριέται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ως οδηγός της McLaren-Honda την περίοδο 1988-'92, ο Senna γνώρισε την απόλυτη λατρεία των Ιαπώνων και την απόλυτη προσοχή των μηχανικών της Honda, την ημέρα που οδήγησε στην πίστα της Suzuka το NSX - ένα από τα πιο εκθαμβωτικά σπορ αυτοκίνητα εκείνης της εποχής (βλ. Video παρακάτω).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν του συγκεκριμένου, κόκκινου NSX της Honda Πορτογαλίας, ο Ayrton είχε στην κατοχή του άλλα δύο αντίτυπα του ιαπωνικού supercar. Ήταν και τα δύο μαύρου χρώματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ