Στο Εισαγγελέα για «επέμβαση» σε ταχογράφο φορτηγού!

tachograph1

Ο 43χρονος οδηγός που συνελλήφθη κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση και απάτη.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ένας οδηγός φορτηγού ο οποίος είχε επέμβει στον ταχογράφο του οχήματος με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης ενώ παράληλλα είχε απενεργοποιηθεί και ο κόφτης ταχύτητας.

Μάλιστα ο 43χρονος οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών αλλά και τα βαριά πρόστιμα επιδεικνύοντας βεβαίωση καλής λειτουργίας της συσκευής ταχογράφου!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 17-5-2024 στην Αθήνα, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), 43χρονος ημεδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, για σκόπιμη επέμβαση στη συσκευή καταγραφής ταχύτητας (ταχογράφο).

Ειδικότερα από την εξέταση των φύλλων καταγραφής ταχύτητας και της συσκευής του ταχογράφου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω οδηγός είχε τοποθετήσει ειδικό μαγνήτη στη βαλβίδα κίνησης, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η δραστηριότητά του (ώρες οδήγησης και ανάπαυσης), καθώς επίσης να απενεργοποιείται και ο περιοριστής ταχύτητας του φορτηγού (κόφτης), καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και απάτη, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και ακινητοποιήθηκε το όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ