Έρχεται το νέο smart forfour. Όλες οι λεπτομέρειες

smart concept 1 SUV 1

Το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής για τη smart, το SUV που ετοιμάζει η εταιρεία, αναμένεται κοντά μας την επόμενη χρονιά, ενώ έπειτα από αυτό θα ακολουθήσει και η νέα γενιά EQ forfour.

H smart Automobile Co. είναι η κοινοπραξία που προέκυψε στις αρχές του 2020 από τη συνεργασία της Mercedes-Benz με την κινέζικη Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), για την μελλοντική ανάπτυξη της smart, με την έδρα της νέας κοινοπραξίας να βρίσκεται στην πόλη-λιμάνι Ningbo της Κίνας.

Mercedes και Geely έχουν μεγάλα σχέδια για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών smart, τα οποία θα έρθουν για να τοποθετηθούν για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία, στοχεύοντας παράλληλα με τον premium χαρακτήρα τους στο άνω άκρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ενώ το πρώτο SUV στην ιστορία της smart ετοιμάζεται για να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2022, ενδιαφέρον έχει και το επόμενο μικρό μοντέλο που θα παρουσιάσει η εταιρεία, το οποίο αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του υπάρχοντος EQ Forfour, η παραγωγή του οποίο, σύμφωνα και με πληροφορίες, σταμάτησε στα τέλη του Δεκέμβρη που μας πέρασε. Να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό EQ forfour, που παρουσιάστηκε το 2017, κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της θυγατρικής της Renault, Revoz, στη Σλοβενία.

smart Concept #1
smart Concept #1

Το επόμενης γενιάς EQ Forfour αναμένεται να αποτελέσει το δεύτερο όπλο της smart στην επίθεση της στην κατηγορία των μικρών μοντέλων. Με το εμπορικό λανσάρισμα του SUV της smart να αναμένεται στις αρχές του 2023, η αποκάλυψη του νέου forfour αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή την ίδια χρονιά, με την εμπορική του διαθεσιμότητα να ξεκινά στις αρχές του 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μήκος κοντά στα τέσσερα μέτρα, και το δεύτερο νέο smart αναμένεται να αξιοποιεί την πλατφόρμα SAE της Geely, με το forfour να παρουσιάζει, εκτός από μειωμένη απόσταση από το έδαφος και κάποιες αλλαγές που θα το διαφοροποιούν στο αισθητικό κομμάτι.

Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, το δεύτερο smart της νέας εποχής που θα κατασκευάζεται στην Κίνα, αναμένεται να είναι διαθέσιμο με ηλεκτρικά μοτέρ με μέγιστα απόδοση έως και 204 ίππους, αλλά και συστοιχία μπαταριών ενεργειακής χωρητικότητας έως και 66,5 kWh, η οποία θα προσφέρει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ