Αποκαλύφθηκε η εκθαμβωτική Mercedes Vision EQXX

Mercedes EQXX

Ένα ταξίδι στον φαντασμαγορικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης προσφέρει η Mercedes Vision EQXX με την εντυπωσιακή αυτονομία των 1.000 χιλιομέτρων και τη φουτουριστική σχεδίαση.

Το μέλλον είναι εδώ. Πιο εντυπωσιακό, πιο αποδοτικό και πιο βιώσιμο από ποτέ. Η Mercedes αποκάλυψε ένα επιβλητικό σε διαστάσεις και προδιαγραφές τετράθυρο σεντάν, χαράσσοντας το μονοπάτι στο οποίο πρόκειται να βαδίσει ώστε να επιτύχει την πολυπόθητη μετάβαση στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Με μήκος 4,63 μέτρων, βάρος μόλις 1.750 κιλών και αεροδυναμικές επιδόσεις που σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, η Mercedes Vision EQXX έχει την ικανότητα να μετατρέπει το 95% της ηλεκτρικής ενέργειας σε έργο και να επιτυγχάνει αυτονομία μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων, παρά το γεγονός ότι χωρητικότητα των συσσωρευτών ιόντων λιθίου δεν ξεπερνά τα 100 kWh.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η μέση τιμή της κατανάλωσης ενέργειας του αυτοκινήτου περιορίζεται σε επίπεδα χαμηλότερα των 10 kWh/100 χιλιόμετρα, διεκδικώντας τον τίτλο του αποδοτικότερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχει δημιουργηθεί.

Mercedes Vision EQXX

Περισσότερη αυτονομία με λιγότερη ενέργεια, περισσότερη πολυτέλεια με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η χρήση εναλλακτικών υλικών στο εσωτερικό κάνει τη διαφορά, καθώς ακόμα και οι δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων προέρχονται από μανιτάρια.

Στο φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ του αυτοκινήτου έρχονται να προστεθούν τα ηλιακά πάνελ της οροφής, τα οποία παράγουν την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία του αυτοκινήτου, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη μέγιστη αυτονομία του. Για του λόγου το αληθές, τα φωτοβολταϊκά πάνελ προσφέρουν 25 χιλιόμετρα αυτονομίας σε έναν κύκλο φόρτισης.    

Mercedes Vision EQXX
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mercedes-Benz δεν έχει ανακοινώσει τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου, το οποίο θα περάσει στη γραμμή παραγωγής, όχι όμως με αυτή τη μορφή. Κατά τα λοιπά, η Mercedes Vision EQXX εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 kW ή αν προτιμάτε 204 ίππων, ο οποίος κινεί τους πίσω τροχούς.

Mercedes Vision EQXX

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο που αφορά στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου είναι η ψηφιακή οθόνη που «τρέχει» σε όλο το πλάτος του ταμπλό και φτάνει σε μέγεθος τις 47,5 ίντσες ή αν προτιμάτε τα 120,6 εκατοστά και διαθέτει ανάλυση 8K.

H ηλεκτροκίνητη Mercedes Vision EQXX με μια ματιά

Ισχύς: 150 kW (204 ίπποι)
Ενεργειακή χωρητικότητα μπαταριών: μικρότερη των 100 kWh
Αυτονομία: μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων
Μήκος: 4,63 μέτρα
Μεταξόνιο: 2,8 μέτρα
Βάρος: 1.750 κιλά
Αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας: 0,18 cd

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ