Έρχεται ηλεκτρικό Land Rover Defender με σχεδόν 500 χλμ. αυτονομίας

Land Rover Defender

Από το χορό της ηλεκτροκίνησης δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και το Land Rover Defender, που θα αποκτήσει και αυτό αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το Land Rover Defender που στη νεότερη γενιά του παρουσιάστηκε το 2020 θα αποκτήσει την πρώτη του ηλεκτρική έκδοση το 2025.

Την ίδια χρονιά το Defender θα ανανεώσει όλη τη γκάμα των εκδόσεών του, ενώ πιο σημαντικό στοιχείο θα αποτελέσει το γεγονός ότι θα αλλάξει την πλατφόρμα του, προχωρώντας στην νεότερη MLA Flex από την D7 PLA που βασίζεται σήμερα.

Η νέα MLA Flex πλατφόρμα θα του επιτρέψει να λάβει και όλα τα παρελκόμενα ενός ηλεκτρικού συστήματος, κάτι που δεν μπορεί να κάνει λόγω αρχιτεκτονικής της, η τωρινή του πλατφόρμα. Τονίζουμε άλλωστε ότι πάνω στην MLA Flex βασίζονται και τα νέα Range Rover και Range Rover Sport, τα οποία επίσης θα λάβουν αμιγώς ηλεκτρική έκδοση το 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Land Rover Defender

Γυρνώντας στο Defender, η αλλαγή της πλατφόρμας θα γίνει σε όλες τις εκδόσεις του, χωρίς ωστόσο να αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην εμφάνισή του, κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα διατηρήσει το χαρακτηριστικό του τετραγωνισμένο αμάξωμα. Σίγουρα θα υπάρχουν επιπλέον «ενέσεις» τεχνολογίας στο εσωτερικό, με μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων και επιπλέον λειτουργίες.

Επίσης, λόγω της χρήσης του ηλεκτρισμού αναμένονται ακόμη καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες, μιας και θα προσφέρεται περισσότερη αμεσότητα στη μεταφορά της ισχύος μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης.

Land Rover Defender
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσόν του ηλεκτρικού Defender για τις off road εξορμήσεις θα είναι και το εντελώς επίπεδο δάπεδο, που δεν αποκλείεται να εξασφαλίσει υψηλότερη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος.

Στα τεχνικά του στοιχεία, οι βρετανοί αναφέρουν ότι το ηλεκτρικό Defender θα έχει το ίδιο σύστημα κίνησης με αυτό του νέου ηλεκτρικού Range Rover που θα δούμε το 2024. Η μπαταρία αναμένεται να έχει μεγάλη χωρητικότητα 100 kWh, ενώ η αυτονομία με μια πλήρη φόρτισή της θα μπορεί να φθάνει τα 500 χιλιόμετρα.

Land Rover Defender

Τέλος, εκτός από τα Range Rover, Range Rover Sport και Defender, ηλεκτρική εκδοχή θα αποκτήσει και το Land Rover Discovery, που άλλωστε στηρίζεται στο ίδιο πάτωμα με το Defender. Με αυτόν τον τρόπο, έστω και αργά, η βρετανική μάρκα θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές για να μειώσει το μέσο όρο των εκπομπών CO2 της και να ατενίσει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ