Νέα έκδοση για την κορυφαία Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix

Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix

Το τμήμα εξατομικεύσεων Sur Mesure της Bugatti παρουσίασε άλλη μια στιλιστική παραλλαγή της Chiron Pur Spor Grand Prix, με μαύρη-γκρι ματ διχρωμία.

Πρώτα από όλα ας δούμε λίγο το περίπλοκο όνομά της: το hypercar Bugatti Chiron κατασκευάζεται σε 500 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 60 έχουν την προδιαγραφή Pur Sport - η οποία είναι περισσότερο προσανατολισμένη στη βέλτιση οδηγική συμπεριφορά στην πίστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι 60 αγοραστές αυτών των αντιτύπων μπορούσαν (καθώς όλα τα αντίτυπα έχουν ήδη πωληθεί) να την παραγγείλουν στη στιλιστική έκδοση Grand Prix, χωρίς καμία μηχανική αλλαγή σε σχέση με την «απλή» Pur Sport. Η έκδοση αυτή παρουσιάστηκε το 2021, και ήταν το πρώτο δημιούργημα του τμήματος Sur Mesure.

Δημιουργήθηκε για να απευθύνει φόρο τιμής στη Bugatti Type 51, το γαλλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που κέρδισε το Γαλλικό Grand Prix του 1931 με οδηγό τον Louis Chiron. Στην προ-Formula 1 εποχή των Grand Prix (δηλαδή πριν το 1950) ο Chiron ήταν ο πρώτος και μοναδικός Μονεγάσκος οδηγός της ιστορίας που είχε διακριθεί, πριν τον Charles Leclerc των ημερών μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη Pur Sport Grand Prix είχε τον ίδιο χρωματισμό με την Type 51, με τον αριθμό '32' του Chiron βαμμένο με το χέρι στις πόρτες, αλλά τώρα απέκτησε και έναν δεύτερο χρωματισμό με ματ διχρωμία ανθρακονημάτινου μαύρου και γκρι.

Στο εσωτερικό της νέας αυτής έκδοσης της Chiron Pur Sport Grand Prix κυριαρχεί φυσικά το μαύρο, με μόνη εξαίρεση τις πορτοκαλί λεπτομέρειες στα καθίσματα, στην ένδειξη ευθυγράμμισης του τιμονιού και στο κέντρο του ταμπλό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Pur Sport, θυμίζουμε, είναι κατά 50 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με τη στάνταρ Chiron, με βελτιστοποιήσεις στη μετάδοση και κατά 65% και 33% πιο σκληρή ανάρτηση στους εμπρός κι πίσω τροχούς αντίστοιχα. Επίσης, έχει συνεχώς μεταβαλλόμενη απόσβεση των αμορτισέρ, και φυσικά διαθέτει το ίδιο W16 εργοστάσιο ισχύος των 8.0 λίτρων και 1.479 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ