Σε ποιους επιστρέφονται οι πινακίδες κυκλοφορίας;

pinakides2

Προϋπόθεση για την επιστροφή των στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Επιστροφή πινακίδων αλλά και αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη διευκόλυνση των πολιτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ωστόσο η υπουργική Απόφαση για την επιστροφή των στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας αφορά σε συγκεκριμένες παραβάσεις και όχι σε ολόκληρο το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Ειδικότερα από την Πέμπτη 18 Μαΐου με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023, αποκλειστικά για τις παραβάσεις του άρθρου 34 του ΚΟΚ (στάση και στάθμευση) και της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ΚΟΚ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018) όπως επίσης και οι ποινές για παραβάσεις που έχουν εκτελεστεί μετά από εντολή δικαστικών ή άλλων Αρχών.

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ