Ελλάδα: Χειροπέδες στη συμμορία με τα γρήγορα αυτοκίνητα -Τι περιλαμβάνει η λεία των 100.000 ευρώ

συμμορία θεσσαλονίκη κλοπές

Απέδωσε καρπούς η πολύμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ, η οποία εξάρθρωσε συμμορία που είχε ρημάξει -μεταξύ άλλων- οχήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές οχημάτων και των εξαρτημάτων τους στην Ελλάδα, με τους πολίτες να κοιμούνται και να ξυπνούν με το φόβο ότι το όχημά τους μπορεί να έχει κάνει «φτερά».

Μια συμμορία που έβαζε -μεταξύ άλλων- στο στόχαστρο αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες εξάρθρωσε, μετά από επισταμένη έρευνα και συντονισμένες ενέργειες, ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

συμμορία θεσσαλονίκη κλοπές
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για 6 ημεδαπούς ηλικίας 28 έως 39 ετών που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική και πέρα από οχήματα, ρήμαζαν ΑΤΜ και οικίες. Παράλληλα για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούσαν μεγάλης ιπποδύναμης αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες για να ξεγελούν τις αστυνομικές αρχές.

συμμορία θεσσαλονίκη κλοπές

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης 11/05, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Μονάδας εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην περιοχή της Νικόπολης Θεσσαλονίκης τους έξι δράστες, οι οποίοι λίγο νωρίτερα μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας σε επιχείρηση στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας και αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν χώρο όπου υπήρχε τοποθετημένο μηχάνημα ΑΤΜ.

Από την πολύμηνη έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν ιεραρχικά δομημένη εγκληματική ομάδα, που είχε αφαιρέσει τρεις δίκυκλες μοτοσικλέτες από τις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και τρεις πινακίδες κυκλοφορίας από σταθμευμένα οχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
συμμορία θεσσαλονίκη κλοπές

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών και σε χώρο-καβάτζα της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 κλεμμένες μοτοσικλέτες και μία πινακίδα κυκλοφορίας, όπως και εξαρτήματα αυτοκινήτων (κινητήρας, τροχοί, θύρες, καταλύτες κ.α.).

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την πραγματοποίηση των εγκληματικών τους ενεργειών.

συμμορία θεσσαλονίκη κλοπές

Επίσης, βρέθηκαν ειδικά εργαλεία για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτιών και ΑΤΜ, διαρρηκτικό υλικό, συσκευή παρακώλυσης επικοινωνιών, αυτοσχέδιο κύκλωμα οξυγονοκοπής μετά της φιάλης αερίου-οξυγόνου, αποσυναρμολογημένο πιστόλι, πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. φυσίγγια και γεμιστήρες. Η λεία τους υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε βάρος των μελών της συμμορίας σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και για παρακολούθηση ραδιοφάσματος. Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ