Σε ποιο αυτοκίνητο ο προφυλακτήρας κοστίζει όσο δέκα Mercedes

bugatti chiron

Ένα πλήρες σετ του μπροστινού panel μιας Bugatti Chiron Super Sport, που αποτελείται από τέσσερα εξαρτήματα, πουλήθηκε στην εξωφρενική τιμή των 373 χιλιάδων ευρώ.

Υπάρχουν δύο δεδομένα με τα hypercars: το ένα είναι ότι έχουν εξωφρενικά υψηλή τιμή, και το δεύτερο ότι οι αγοραστές τους δεν νοιάζονται και τόσο για αυτό. Όμως, μερικές φορές η τιμή πώλησης ορισμένων εξαρτημάτων τους από ιδιώτες φτάνουν σε επίπεδα που είναι εξωφρενικά ακόμα και για εκείνους. Ειδικά για ένα αυτοκίνητο που δεν μπορείς να χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία από αυτές τις αγγελίες περιλάμβανε την πώληση ενός πλήρους σετ του μπροστινού panel της Chiron Super Sport 300+ (με τον εμπρός προφυλακτήρα, το κάτω μέρος του, τη μάσκα και το εμπρός κάλυμμα) έναντι 399.999 δολαρίων μόνον - ήτοι 373.141 χιλιάδων ευρώ.

Τα εξαρτήματα είναι, φυσικά, κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, και διατίθενται άβαφα ώστε να μπορούν εύκολα να λάβουν το χρωματισμό του αυτοκινήτου στο οποίο θα τοποθετηθούν. Παρήχθησαν σε κάποιο εργοστάσιο της Αυστρίας το Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με το sticker στο εσωτερικό τους.

bugatti chiron

Το ενδιαφέρον είναι ότι με 373 χιλιάδες ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει αντί για το «πρόσωπο» μιας Chiron, ένα αρκετά διακεκριμένο supercar όπως μια Ferrari 296 GTB, μια McLaren Artura ή μια Lamborghini Huracan Tecnica. Επίσης, μπορεί να αγοράσει δέκα Mercedes A-Class ή GLA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, η εξωφρενική αυτή τιμή των εξαρτημάτων προκύπτει από το γεγονός ότι η Chiron Super Sport 300+ είναι υπερ-σπάνια, καθότι έχουν κατασκευαστεί μόλις 30 αντίτυπά της. Και από το γεγονός, επίσης, ότι το αυτοκίνητο τιμάται καινούριο περί τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πιο φτηνά after market ανταλλακτικά της Chiron, που πωλούνται στο διαδίκτυο, είναι μια γρίλια και ένας διαχύτης - που κοστίζουν 14.000 ευρώ. Το δεξί τμήμα του εμπρός προφυλακτήρα πωλείται 93.000 ευρώ, ενώ η γρίλια περί τα 47 χιλιάδες ευρώ. Περισσότερο από μία Mercedes A-Class, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ