Αυτά είναι τα δέκα ακριβότερα αυτοκίνητα του πλανήτη

Bugatti Bolide

Τα αγαθά κόποις κτώνται συνήθιζαν να λένε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, μόνον που στην περίπτωση των δέκα ακριβότερων αυτοκινήτων του πλανήτη απαιτείται κάτι περισσότερο από κόπο και τύχη ώστε να τα αποκτήσει κανείς.

Και αυτό γιατί με μία σύντομη έρευνα μπορεί κανείς να καταγράψει τουλάχιστον μια… ντουζίνα τετράτροχα, τα οποία για πολλούς και διαφορετικούς λόγους κοστίζουν το βάρος τους… σε χρυσό προσελκύοντας τα λαίμαργα βλέμματα των κοινών θνητών και τα πορτοφόλια εκείνων που μπορούν και θέλουν να επενδύσουν ένα μικρό μέρος της περιουσίας τους στην ιδιαιτερότητα ενός μοναδικού, στην κυριολεξία, αυτοκινήτου.

Να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονται ή πρόκειται να περάσουν σύντομα στη γραμμή παραγωγής και ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα να τα αποκτήσει κανείς αν αποδειχθεί γρήγορος, επώνυμος και αποφασιστικός στις κινήσεις του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

10. Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie

 H προσπάθεια της Aston Martin να δημιουργήσει ένα υβριδικό hypercar, η αγωνιστική εκδοχή του οποίου θα την εκπροσωπήσει στην κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής περνά στην τελική φάση της.

Η περίφημη Valkyrie προσφάτως απέκτησε και ανοιχτή έκδοση και σύντομα θα τη δούμε να περνά στη γραμμή παραγωγής. Το βρετανικό hypercar εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 6,5 λίτρων, o οποίος φέρει την υπογραφή της Cosworth και συνδυάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης της κροατικής Rimac.

Aston Martin Valkyrie
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H απόδοση του υβριδικού συνόλου αγγίζει τους 1.155 ίππους επιτρέποντας στο βρετανικό hypercar να φτάνει έως και τα 350 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Aston Martin θα παραχθούν 150 αντίτυπα της κλειστής εκδοχής του αυτοκινήτου και 85 της ανοιχτής, ωστόσο, θα υπάρξουν και 40 μοντέλα που θα προορίζονται για χρήση μόνο σε αγωνιστική πίστα διαθέτοντας ακόμα πιο ακραίες προδιαγραφές. Σε ότι αφορά στην τιμή, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τη Valkyrie να ξεκινά λίγο πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ.               

9. Bugatti Bolide

Bugatti Bolide

Παρά το γεγονός ότι η Bolide αποτελεί την πιο ακραία σχεδιαστικά πρόταση της Bugatti δεν συνιστά την ακριβότερη. Μπορεί λοιπόν τα 4 εκατομμύρια ευρώ να είναι απαγορευτικά για τους περισσότερους, θα μπορούσαν να θεωρηθούν… λίγα, δεδομένων των προδιαγραφών του αυτοκινήτου και της σπανιότητάς του, καθώς τα αντίτυπα που πρόκειται να κατασκευαστούν θα είναι μόλις 40.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το W16 κινητήρα των 8,0 λίτρων και των 1.825 ίππων να δίνει το σύνθημα και το συνολικό βάρος των 1.450 κιλών να συνυπογραφεί τις εξωπραγματικές επιδόσεις του γαλλικού hypercar, η Bolide προορίζεται για χρήση εντός πίστας, χωρίς να διαθέτει τη δυνατότητα κίνησης σε δημόσιο δρόμο.

Bugatti Bolide

Για τον σκοπό αυτό, οι Γάλλοι έχουν εφοδιάσει το αυτοκίνητο με σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, ενώ στον βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το περίφημο HANS, για την προστασία του αυχένα του οδηγού σε περίπτωση σύγκρουσης.

8.  Koenigsegg Jesko

H είδηση για την έναρξη της παραγωγής του Koenigsegg Jesko, σχεδόν δύο χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τους ειδικούς και αυτό γιατί αμέσως μετά την πρώτη εμφάνισή του, το hypercar με καταγωγή από την Σουηδία… εξαντλήθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 125 αντίτυπα ενός αυτοκινήτου με τιμή υψηλότερη των 3 εκατομμυρίων ευρώ έγιναν ανάρπαστα από τους φανατικούς οπαδούς του σπορ, με την προσδοκία ότι οι Σουηδοί θα πραγματοποιήσουν όσα υπόσχονται και θα δημιουργήσουν μια old school κατασκευή, η οποία χωρίς τη χρήση της υβριδικής τεχνολογίας θα φτάνει σε εξωπραγματικά επίπεδα ισχύος.

Για του λόγου το αληθές, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας βενζίνης των 5,0 λίτρων θα αποδίδει έως και 1.625 ίππους, οι οποίοι καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξαιρετικά προηγμένου ημιαυτόματο κιβωτίου εννέα σχέσεων.

5. Pagani Huarya Roadster BC

Pagani Huarya Roadster BC

Η Huarya Roadster αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία της Pagani και ένα από τα μακροβιότερα supercar έχοντας συμπληρώσει σχεδόν μια δεκαετία στη γραμμή παραγωγής. Με αφορμή, λοιπόν, τα δέκατα γενέθλιά της, η Pagani παρουσίασε μια νέα, αναβαθμισμένη έκδοση η οποία εφοδιάζεται με το πακέτο Pacchetto Tempesta.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Pagani Huarya Roadster BC

To τελευταίο περιλαμβάνει μια σειρά αναβαθμίσεων στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αμαξώματος, στα μηχανικά μέρη, καθώς και στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, τα οποία προσφέρουν πλέον και τη δυνατότητα της επιλογής του Soft Driving Mode.

Κατά τα λοιπά, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V12 κινητήρας φέρει την υπογραφή της AMG, αποδίδοντας 815 ίππους και 1.100 Nm ροπής, έχοντας πλέον στη διάθεσή του ένα νέο σύστημα εξαγωγής καυσαερίων με συνολικά έξι απολήξεις.

Και η επετειακή έκδοση της Pagani Huarya Roadster BC κινείται στην περιοχή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, κερδίζοντας μια θέση στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων τετράτροχων του πλανήτη.

6. Lamborghini Sian

Lamborghini Sian
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τιμή πόρτας που αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, η Lamborghini Sian μία από τις κορυφαίες προτάσεις στην ιστορία της ιταλικής φίρμας.

Το δωδεκακύλινδρο ήπια υβριδικό σύνολο αποδίδει 818 ίππους, επιταχύνοντας το ιταλικό supercar από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα αν πρόκειται για την coupe έκδοση και στα 2,9 δευτερόλεπτα για την Spider.

Lamborghini Sian

To σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου αποτελείται από ένα επτατάχυτο κιβώτιο και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό το οποίο μεταφέρει την ισχύ και τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς.

Η Lamborghini Sian πρόκειται να παραχθεί σε 82 μονάδες εκ των οποίων οι 19 δεν θα διαθέτουν σταθερή οροφή.

4. Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti Chiron Pur Sport
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία ακόμα ειδική έκδοση ενός άσημου hypercar έρχεται να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα των πολυτιμότερων τετράτροχων των ημερών μας. Ο λόγος για την Bugatti Chiro Pur Sport, η οποία διακρίνεται για τη βελτιωμένη αεροδυναμική συμπεριφορά της και το χαμηλότερο, σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις της Chiron, βάρος της.

Κατά τ’ άλλα, ο W16 κινητήρας των 8,0 λίτρων ο οποίος κρύβεται κάτω από τις επιφάνειες του αμαξώματός της εξακολουθεί να παράγει 1.500 ίππους παρά το γεγονός ότι το όριο περιστροφής του έχει αυξηθεί κατά 200 σ.α.λ.

Bugatti Chiron Pur Sport

Η Bugatti Chiron Pur Sport κοστίζει 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, θα είστε πραγματικά τυχεροί αν καταφέρετε να αποκτήσετε μία, καθώς η παραγωγή της δεν θα ξεπεράσει τα 60 αντίτυπα.

3. Bugatti Divo

 Bugatti Divo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 23 Ιουλίου του 2021 η τελευταία από τις συνολικά 40 Bugatti Divo περνά από τη γραμμή παραγωγής της γαλλικής φίρμας, κλείνοντας τον σύντομο κύκλο ενός ακόμα ονειρικού αυτοκινήτου που χτίστηκε στα θεμέλια της Chiron.

Με τους 1.500 ίππους του W16 κινητήρα να δηλώνου ηχηρό «παρών», η Divo αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος και τις αναβαθμίσεις σε αεροδυναμική και μηχανικά μέρη ώστε να υπερβεί τις ούτως ή άλλως εντυπωσιακές επιδόσεις της Chiron.

 Bugatti Divo

Σημειώστε μόνο ότι μια Divo είναι οκτώ δευτερόλεπτα ταχύτερη σε σχέση με τη Chiron στην πίστα του Nardo, παράγοντας στα 90 χλμ./ώρα 90 κιλά περισσότερης κάθετης αεροδυναμικής δύναμης.

Στην απίθανη περίπτωση που είχατε προνοήσει, εξασφαλίζοντας ένα από τα 40 αντίτυπα του αυτοκινήτου, τότε από τον τραπεζικό σας λογαριασμό έχουν ήδη αφαιρεθεί σχεδόν 7 εκατομμύρια ευρώ.

2. Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από του «στάβλους» της Bugatti προέρχεται και το νούμερο τρία της κατάταξης. Η Centodieci δημιουργήθηκε με αφορμή τα 110ά γενέθλια της γαλλικής φίρμας και παρά το γεγονός ότι βασίζεται στη Chiron, η αξία της αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο W16 κινητήρας των 8,0 λίτρων αποδίδει 1.600 ίππους, ενώ εμφανείς είναι και οι σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την επετειακή Bugatti. Σύμφωνα με τους Γάλλους, η Centodieci επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 380 χλμ./ώρα.

Bugatti Centodieci

Τα μόλις 10 αντίτυπα της Bugatti Centodieci θα κατασκευαστούν στο χέρι με τη προσοχή την οποία απαιτεί η περίσταση, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για αυτή τη χρονιά.  

1. Rolls-Royce Boat Tail

Rolls-Royce Boat Tail
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασιλιάς επέστρεψε στον θρόνο του θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που συνοδεύει το πολυτιμότερο τετράτροχο του πλανήτη. Πρόκειται για μια Rolls-Royce, η οποία πρόκειται να παραχθεί σε μόλις ένα αντίτυπο, όντας απολύτως προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του αγοραστή της.

Η Boat Tail θα παραπέμπει με τον σχεδιασμό και τον εξεζητημένο εξοπλισμό της σε ένα πολυτελές yacht, καθιστώντας την παρουσία της καθηλωτική. Μεταξύ άλλων, η Rolls-Royce Boat Tail θα διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο ψυγείο για σαμπάνιες, ενώ από το χώρο αποσκευών ξεπηδούν δύο cocktail tables και μια μικρή ομπρέλα για τον ήλιο.

Rolls-Royce Boat Tail

Μερικά… μέτρα μακρύτερα, κάτω από μπροστινό καπό, τοποθετείται ένας V12 κινητήρας χωρητικότητας 6,7 λίτρων, ο οποίος προέρχεται από τις Cullinan και Phantom, και στις κορυφαία εκδοχή του παράγει κάτι παραπάνω από 600 ίππους.   

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η τιμή της μίας και μοναδικής Rolls-Royce Boat Tail, οι πρώτες εκτιμήσεις την τοποθετούν πάνω από τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ