Γιατί η Bugatti Chiron δεν κάνει για καθημερινό αυτοκίνητο; (video)

Bugatti Chiron McDonalds 1

Η πιο δύσκολη πίστα για το hypercar των 1.600 ίππων είναι το Drive Thru του ταχυφαγείου της γειτονιάς σας.

Ως γνωστόν, όλα τα αυτοκίνητα μεγαλώνουν με τα χρόνια ως προς όλες τους διαστάσεις, με τα υπεραυτοκίνητα να έχουν έναν ακόμα λόγο για να τις αυξήσουν. Με τον άνθρωπο να κυνηγά διαρκώς τις επιδόσεις και την υψηλή απόδοση, τα hypercar απέκτασαν θηριώδεις κινητήρες, όπως αυτός που έχει η Bugatti Chiron Super Sport του “πειράματος”.

Bugatti Chiron McDonalds 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βλέπετε, ο 8λιτρος W16 με τα 4 τούρμπο, η τετρακίνηση, το ρεζερβουάρ καυσίμου των 100 λίτρων, τα θηριώδη δισκόφρενα και πολλά άλλα τμήματα χρειάζονται χώρο, και κάπως έτσι θα καταλάβετε γιατί η Chiron είναι τόσο φαρδιά.

Bugatti Chiron McDonalds 3

Ο δημοφιλής παρουσιαστής Matt Watson από το κανάλι Carwow προσπάθησε να αναδείξει το πρόβλημα που απασχολεί τους τυχερούς οδηγούς των hypercar και πραγματοποιήσε ένα “πείραμα” με μία Chiron Super Sport που οδηγούσε στη Γαλλία.

Bugatti Chiron McDonalds 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος ήταν να πραγματοποιήσει ένα “γύρο” σε μία από τις πιο δύσκολες πίστες για εξωτικά αυτοκίνητα, το Drive Thru γνωστής αλυσίδας fast food. Έπρεπε να παραγγείλει κάτι χωρίς να βγει από το αυτοκίνητο, προσέχοντας παράλληλα να μην κάνει ζημιά.

Bugatti Chiron McDonalds 5

Με ένα συμβατικό αυτοκίνητο, το “πείραμα” θα είχε διαρκέσει δευτερόλεπτα, αλλά στην περίπτωση της Bugatti Chiron Super Sport, αποδείχθηκε ότι ήταν μια αγχωτική εμπειρία που κράτησε αρκετά λεπτά. Λογικό εάν σκεφτούμε ότι είναι η Chiron Super Sport είναι πολύ φαρδιά (2.183 χλστ. με τους καθρέφτες). Το καλό είναι ότι έχει σύστημα ανύψωσης του εμπρός μέρους στα 125 χλστ. για μην βρει εύκολα σε κάποιο πεζοδρόμιο το εμπρός σπόιλερ.

Bugatti Chiron McDonalds 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η πέρα το αμάξωμα, η ζημιά σε έναν από αυτούς τους τροχούς μαγνησίου της Chiron θα ήταν μεγάλο πλήγμα, με την επισκευή τους να κοστίζει μια περιουσία.

Bugatti Chiron McDonalds 7

Το καλό για τον Watson είναι ότι είχε βοήθεια στο εγχείρημα του και μάλιστα την καλύτερη, καθώς λάμβανε οδηγίες από τον Chief Road Tester της Bugatti, Andy Wallace.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ