Βγαίνει σε δημοπρασία η Lancia Delta HF Integrale EVO II του «Mr. Bean»

Lancia Delta HF Integrale EVO II Atkinson

Ο Rowan Atkinson, ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας των σειρών «Mr. Bean» και «Black Adder», αποφάσισε να αποχωριστεί το εμβληματικό του ιταλικό sportscar - και η τιμή του μπορεί να φτάσει και τις 85.000 ευρώ.

Η Lancia Delta HF Integrale EVO II του Βρετανού ηθοποιού είναι σε άριστη κατάσταση, και έχει στο κοντέρ της λιγότερα από 90.000 χιλιόμετρα. Ως γνωστόν, ο Rowan Atkinson είναι δεινός λάτρης του αυτοκινήτου και του motorsport: έχει αποκτήσει στο παρελθόν αμέτρητα εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα, όπως μια McLaren F1, και έχει επίσης λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο αντίτυπο του θρυλικού ιταλικού σπορ αυτοκινήτου είναι βαμμένο στο μπλε χρώμα Lord Blue και είναι η τελευταία του έκδοση στην ιστορία, με την ονομασία Evo II HF Integrale. Έχει καλύψει περίπου 87.000 χιλιόμετρα, τόσο από τον Rowan Atkinson όσο και από τον πρώτο του ιδιοκτήτη, έναν Ιάπωνα που το πούλησε το 2011 στο Βρετανό ηθοποιό.

Ο τελευταίος το διατήρησε σε άψογη κατάσταση, με τακτικά και επίσημα Σέρβις, και αυτό γίνεται ορατό και από την αρτιότητα του αμαξώματος και του εσωτερικού αυτής της Delta Integrale. Θυμίζουμε ότι η έκδοση Evo II HF Integrale βγήκε στην αγορά τον Ιούνιο του 1993, και με τον δίλιτρο κινητήρα των 215 hp και 310 Nm ήταν η ισχυρότερη από κάθε άλλη. Σημείωνε την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,7'' και τελική ταχύτητα 220 km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από αυτήν, η παραγωγή της Delta Integrale έφτασε στο τέλος της το 1994, και τα τελευταία της αντίτυπα πουλήθηκαν ένα χρόνο αργότερα. Και φυσικά εμπλουτίστηκε και με ειδικές one-off εκδόσεις, όπως η Cabrio που είχε στην κατοχή του ο Gianni Agnelli, η Abarth 285 hp του γιού του Umberto και η θωρακισμένη του Leopoldo Pirelli.

Σύμφωνα με τον οίκο Silverstone Auctions, η Delta Integrale του Atkinson αναμένεται να «πιάσει» τιμή μεταξύ 74.000 και 85.000 ευρώ στη δημοπρασία που θα λάβει χώρα στη Βρετανία στις 25 Φεβρουαρίου 2023.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ