«Σαφάρι» για παράνομο παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας - Βροχή τα πρόστιμα

elegxoi troxaias prostima pezodromia

Δεκάδες ήταν οι παραβάσεις που βεβαίωσαν οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, μεταξύ άλλων, σε οδηγούς που είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους σε πεζοδρόμια.

Διαιωνίζεται το αντικοινωνικό φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας, με αναρίθμητους οδηγούς να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους όπου βρουν, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούν στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις της συγκεκριμένης ασυνείδητης πρακτικής έχει προκαλέσει την επαγρύπνηση της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες προσπαθούν να μετριάσουν την έκταση του φαινομένου, εντατικοποιώντας τους ελέγχους τους.

«Σαφάρι ελέγχων» από τη Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιήθηκε και κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 20 Μαΐου, στους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
έλεγχοι τροχαίας πεζοδρόμια
Οδός Ορμινίου, Αθήνα

Στο στόχαστρο των ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – τα αυτοκίνητα που είχαν κάνει… κατάληψη στα πεζοδρόμια, μια πρακτική που όπως έχει αναδείξει το carandmotor έχει «νομιμοποιηθεί» στη συνείδηση των παραβατών.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του carandmotor από τους σημερινούς ελέγχους, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε δεκάδες πρόστιμα για στάθμευση στα πεζοδρόμια επί της οδού Ορμινίου (παράλληλη της Μιχαλακοπούλου), θέτοντας τους ασυνείδητους οδηγούς ενώπιον των ευθυνών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμιο τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που ο οδηγός δεν απομακρύνει το αυτοκίνητό του από το σημείο εντός των επόμενων τριών ωρών, τότε θα λάβει νέο πρόστιμο. Σε περίπτωση, μάλιστα, που παρέλθει και το δεύτερο τρίωρο, τότε το αυτοκίνητό του θα απομακρυνθεί.

έλεγχοι τροχαίας πεζοδρόμια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχουμε καταδείξει, τα πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε δρόμους και σε εκατοντάδες δρόμους των Ιλισίων, της Ζωγράφου και του Παγκρατίου (δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν), καθιστώντας εφιαλτικές τις μετακινήσεις των πεζών, και ειδικά των Ατόμων με Αναπηρία. 

 Παιανίας, Ζωγράφου
Παιανίας, Ζωγράφου
Κρατερού, Ιλίσια
Κρατερού, Ιλίσια

Πρωτοβουλίες που θα δώσουν τέλος στην αυθαίρετη στάθμευση, προβλέπει και η δέσμη δράσεων στο προτεινόμενο έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ