Το πρώτο ουίσκι της Bentley σε μπουκάλι-έργο τέχνης

Bentley Macallan Whiskey

Η Bentley και το σκοτσέζικο αποστακτήριο Macallan, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους, παρουσίασαν το πρώτο τους κοινό και συλλεκτικό ουίσκι - με την ονομασία Horizon.

To Horizon θα τοποθετείται σε ένα πρωτότυπο οριζόντιο μπουκάλι, το οποίο θα διατίθεται μέσα σε μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη θήκη. Το σπειροειδές σχήμα της τελευταίας, μάλιστα, παραπέμπει στις ξύλινες πτυχές του παλιού, κλασσικού δρύινου βαρελιού παλαίωσης του ουίσκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η θήκη είναι κατασκευασμένη από βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά, τα οποία η Macallan αποκαλεί «στρώσεις ποιότητας». Είναι, συγκεκριμένα, κατασκευασμένο από χαλκό, αλουμίνιο, γυαλί, ξύλο δύο διαφορετικών ειδών και γνήσιο δέρμα. Ο χαλκός έχει ανακυκλωθεί από παλιά εξαρτήματα του αποστακτηρίου, ενώ το αλουμίνιο είναι από αυτό που απέμεινε από την παραγωγή των αυτοκινήτων της Bentley.

Πριν από το Macallan Horizon, το πρώτο κοινό ουίσκι των δύο εταιρειών, η Bentley είχε κατασκευάσει ειδικά για τη Macallan μια ειδική έκδοση της Bentayga Hybrid. Το Super-SUV της βρετανικής εταιρείας είχε σε αυτή την έκδοση πολλές διακοσμητικές λεπτομέρειες που παρέπεμαν στο σκοτσέζικο αποστακτήριο, όπως μια σειρά φωτογραφιών από το κτήμα της Macallan.

H ειδική έκδοση της Bentley Bentayga για το αποστακτήριο της Macallan
H ειδική έκδοση της Bentley Bentayga για το αποστακτήριο της Macallan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ουίσκι Macallan Horizon βρίσκεται ακόμα στη φάση της εξέλιξης. Το περιεχόμενο του εντυπωσιακού μπουκαλιού θα είναι ένα εξειδικευμένο single malt το οποίο, σύμφωνα με τη Macallan, «θα διηγείται τη δική του ιστορία ανακύκλωσης και βιωσιμότητας».

Σύμφωνα με τις Bentley και Macallan, το Horizon θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο, το καλοκαίρι του 2023, και η τιμή του παραμένει προς το παρόν άγνωστη. Θυμίζουμε ότι και η Aston Martin έχει υπογράψει το δικό της ουίσκι, και η τιμή στην οποία το διαθέτει αγγίζει τις 60.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ουίσκι με την υπογραφή του παρουσίασε πρόσφατα και ο πρώην πρωταθλητής της F1 Jenson Button, ενώ η Bugatti επίσης έχει παρουσιάσει τη δική της σαμπάνια με μια εξίσου εκθαμβωτική θήκη κατασκευασμένη ακόμα και με ανθρακονήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ